Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
01/05/2020 17:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2020 17:42

Ripple’s ODL netwerk volume verdrievoudigd, verkoop XRP gedaald naar $1,75 miljoen

Volgens een rapport wat onlangs verscheen is het transactievolume van Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL) netwerk sterk toegenomen. Dit is goed nieuws voor de mensen die in het bezit zijn van ripple (XRP), deze liquiditeit is namelijk essentieel voor de gezondheid van Ripple. De dollar waarde van transacties die via het ODL-netwerk zijn verstuurd is met 294% gestegen.
Ripple heeft daarnaast minder XRP verkocht in het afgelopen kwartaal. Ripple ontving eerder veel kritiek op de verkoop van de cryptocurrency. De verkoop is inmiddels gedaald van $13,08 miljoen in het laatste kwartaal vorig jaar naar $1,75 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar.
In het rapport kwam ook naar voren dat de stijging in gebruik voortkwam uit de nieuwe kostenbesparende maatregelen die geïmplementeerd zijn op het ODL netwerk. Deze maatregelen nemen de zorg weg dat je liquiditeit op je account moet hebben. Deze samenwerking tussen Ripple en Azimo werd ook genoemd en als volgt omschreven:

“Azimo biedt zijn service aan in de Filipijnen en binnen enkele maanden is het ODL gelukt om tussen de 30% en 50% te besparen door de overdracht tussen de Filipijnen en landen in Europa te faciliteren.”

Azimo is niet het enige bedrijf dat gebruik maakt van de service van Ripple, ook het Engelse bedrijf Finastra, het Zuid-Koreaanse bedrijf Sentbe en Hanpass en het online bedrijf WireBarley maken gebruik van de technologie.
Het totaal volume van Ripple is gestegen van $187,34 miljoen naar $322,66 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar ten opzichte van het kwartaal ervoor. De volatiliteit is daarmee ook flink verdubbelt van 3,1% naar 6,2% in 2020. Volgens een rapport is de volatiliteit momenteel hoger dan die van bitcoin (BTC), 5,8% en net iets lager dan die van ethereum (ETH) 7,3%.
Bitcoin heeft een mooie move gemaakt, en dat in moeilijke tijden! Hoe kijkt onze analist Michiel nu naar de situatie? Lees het in zijn net verschenen technische analyse.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie