Kevin Schijven Kevin Schijven
23/09/2020 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2020 15:31

Ripple medeoprichter verplaatst bijna 500 miljoen XRP, maar waarnaartoe?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple medeoprichter verplaatst bijna 500 miljoen XRP, maar waarnaartoe?

Foto: rafapress/Shutterstock

Op 22 september deed Whale Alert, een populair Twitteraccount dat grote cryptocurrency transacties bijhoudt, melding van een enorme XRP transactie.
Chris Larsen, de voormalig CEO en medeoprichter van Ripple, heeft bijna 500 miljoen XRP (XRP), ter waarde van ongeveer $116 miljoen USD, overgemaakt naar een onbekend adres.


In eerste instantie maakten XRP fans zich zorgen dat deze enorme hoeveelheid op de markt gedumpt zou worden. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat dit gebeurd. Kort daarna gaf Larsen zelf opheldering over de situatie en meldde het volgende op Twitter:

Zoals een aantal van jullie misschien hebben opgemerkt, heb ik een XRP wallet naar NYDIG verplaatst. Ik ken de oprichters al een tijdje en ben onder de indruk van hun beveiliging en eersteklas institutionele normen – dit is echt custody 2.0.

De XRP is dus verstuurd naar de New York Digital Investments Group (NYDIG). De NYDIG is een vermogensbeheerder en bewaardienst voor institutionele investeerders en digitale valuta.
Het bedrijf ontving twee jaar geleden de zogenaamde ‘BitLicense,’ een vergunning van de New York State Departement of Financial Services (NYSDFS) om crypto diensten aan te mogen bieden in de staat New York. Vorig jaar ontving het goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) voor een bitcoin (BTC) futuresfonds.
Larsen is een van rijkste mensen in de crypto-wereld. Toen de XRP prijs piekte rond $3,40 begin januari 2018 had Larsen meer dan 5 miljard XRP in bezit. Dat is bijna $20 miljard aan vermogen. Hij was de enige crypto miljardair op de Forbes 400 lijst. Sindsdien is de prijs van XRP met meer dan 90% gedaald, toch blijft Larsen een van de rijkste personen in de sector.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie