Kevin Schijven Kevin Schijven
24/03/2021 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2021 12:30

Ripple wil XRP brug maken voor CBDC’s, PAC Global lanceert XRP node

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple wil XRP brug maken voor CBDC's, PAC Global lanceert XRP node

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple wil als een brug dienen voor zogeheten central bank digital currencies (CBDC’s). Het bedrijf pitcht in een white paper XRP als een manier om verschillende CBDC’s met elkaar te verbinden:

CBDC’s zijn zogenaamde stablecoins, cryptocurrencies waarvan de waarde verbonden is aan de nationale valuta van een land. De Europese Centrale Bank (ECB) doet hier onderzoek naar, China is al een digitale yuan in de praktijk aan het testen.

Ripple beschrijft in het rapport, genaamd ‘The Future of CBDCs,” dat XRP als een “neutrale brug” zou kunnen dienen om de verschillende aankomende CBDC’s met elkaar te verbinden. Volgens het rapport zouden centrale banken momenteel nog te weinig aandacht schenken aan grensoverschrijdende betalingen met CBDC’s.

Ripple noemt de introductie van CBDC’s “een van de meest bepalende transformaties in de geschiedenis van geld” en hoopt zich als internationale speler hiermee te verkopen aan deze overheidsinstanties.

In ander XRP nieuws kondigt PAC Global aan dat het bedrijf nu een XRP node beheert. Een node is computer die aangesloten is aan het crypto-netwerk en transacties valideert. Dat kondigt het bedrijf op 24 maart via Twitter:

Ripple zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf wordt door de toezichthouder beschuldigd van de illegale verkoop van effecten met XRP.

Een van de belangrijkste punten in de rechtszaak (en kritiek die het bedrijf over jaren heeft ontvangt) is dat de XRP Ledger voornamelijk in handen is van Ripple. Ook node-beheerders die niet direct aangesloten zijn bij Ripple ontvangen financiering van het bedrijf. Wellicht dat dit het netwerk iets decentraler zal maken.

Tesla CEO Elon Musk kondigde vandaag aan dat Tesla nu een bitcoin (BTC) node beheert. Momenteel gaat de #RelistXRP trending, XRP fans hopen dat crypto-beurzen die XRP verwijderd hadden vanwege de rechtszaak, besluiten om toch weer de cryptocurrency te noteren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie