Rico Engelbarts
18/04/2020 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2020 14:45

Ripple (XRP) 16% minder vaak benoemd op Twitter in Q1, bitcoin (BTC) ziet juist stijging

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) 16% minder vaak benoemd op Twitter in Q1, bitcoin (BTC) ziet juist stijging

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple’s XRP (XRP), de op twee na grootste cryptocurrency, heeft een grote, actieve en zeer uitgesproken gemeenschap dat zichzelf ook wel het “XRP army” noemt. De crypto heeft in de loop der jaren erg veel die-hard supporters achter zich weten te krijgen, echter lijkt dit te veranderen. Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat de de Ripple gemeenschap kleiner aan het worden is ondanks het positieve nieuws omtrent Ripple.
Volgens “The State of Digital Assets, Q1 2020” zwakt het XRP army af. In het eerste kwartaal van 2020 is het aantal twitteraars die over XRP hebben met 16% gedaald, terwijl de koers van de crypto in dezelfde tijd met 9,51% daalde. BitInfo gaf aan dat het woord “Bitcoin” op twitter is verdubbeld sinds januari tot aan maart 2020. Dit zal te maken kunnen hebben met de sterke daling die Bitcoin mee heeft gemaakt in deze periode.
Daarbij komt kijken dat de trader Zytek data heeft gedeeld waarin duidelijk werd dat er ook steeds minder mensen zich bij Telegram groepen voegen die over crypto gaan. Hierin wordt duidelijk dat er in de periode tussen juni 2018 tot 2020 er 25% tot 75% minder mensen in de groepen @Decred, @CryptoAlerts, @WhaleClub en @Litcoin zitten. De grootst daling vond plaats in de afgelopen 6 maanden.
Het kanaal van XRP zelf zag een daling van 63,89% vanaf juni 2018. Dit betekent dat er van 64.525 leden nog maar 23.299 leden over zijn.
Toch is het waarschijnlijk niet zo dat er één gebeurtenis voor gezorgd heeft dat er ineens minder mensen geïnteresseerd zijn in XRP. Dit zal een opeenstapeling geweest zijn van verschillende kleinere gebeurtenissen. In oktober vorig jaar heeft Hodor, die normaal gesproken een blog schreef over alles wat er gebeurde omtrent XRP , aangekondigd te stoppen met schrijven. Daarna volgde Tiffany Hayden hem in zijn voetsporen.
Morgan Creek CEO, Mark Yusko zei onlangs nog dat hij XRP té gecentraliseerd vindt. Dat is een van de redenen waarom de cryptocurrency niet in de index van het bedrijf is opgenomen.
Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie