Timo Bult Timo Bult
22/02/2021 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2021 19:30

Ripple (XRP) advocaat direct in de aanval op eerste dag rechtszaak tegen SEC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) advocaat direct in de aanval op eerste dag rechtszaak tegen SEC

Foto: rafapress/Shutterstock

Vandaag was de eerste dag van de rechtszaak die de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangespannen tegen Ripple. Wat werd er volgens u.today zoal gezegd tijdens deze “petrial conference?” 
Zoals eerder dit weekend gelezen kon worden begon vandaag de rechtszaak tegen Ripple. De SEC, een van de toezichthouders in de Verenigde Staten, vindt namelijk dat XRP (XRP) een investeringscontract is. En die mogen niet zomaar verkocht worden zoals Ripple dat gedurende de afgelopen jaren heeft gedaan. Lees hier meer over de rechtszaak.
Tijdens de eerste dag haalde de advocaat van Ripple CEO Brad Garlinghouse, Matthew Solomon, meteen hard uit naar de SEC. De toezichthouder zou namelijk al voor 2019 de kans hebben gehad om exchanges te waarschuwen dat de SEC XRP een effect vindt. Maar de SEC deed dit toen niet, wat wellicht de suggestie wekt dat XRP niet vanaf begin af aan al als effect is beschouwd door de SEC:

“We hebben al wat ontdekkingen gedaan over de Securities and Exchange Commission, die onthulden dat de Securities and Exchange Commission discussies voerde met ultra-geavanceerde marktactoren, inclusief Exchanges. De SEC heeft deze actoren in 2019 blijkbaar niet verteld dat ze geloofden dat XRP een effect was of een investeringscontract. En nogmaals, naarmate deze zaak vordert, zullen deze feiten aan het licht komen, en het zal duidelijk worden dat het niet kan bewijzen dat XRP een effect is.”

Garlinghouse heeft vandaag ook een motie tot verwerping ingediend in een poging de hele rechtszaak ongedaan te maken. De advocaat van Garlinghouse vindt namelijk onder andere dat de aanklacht van de SEC helemaal niet klopt:

“De beweringen van de SEC bevestigen het tegenovergestelde van wat ze beweren te doen. De heer Garlinghouse wist niet of negeerde niet roekeloos dat XRP een beleggingscontract had kunnen zijn of was.”

De SEC zal zelf hoogstwaarschijnlijk een motie ‘to strike’ in gaan dienen. Dit is een motie die een deel van de bewijslast of pleidooi van de tegenpartij ongeldig zou maken. Het is niet duidelijk om welk bewijsstuk dit precies gaat. In het kort; er is vandaag dus veel meer duidelijkheid gekomen. Wel valt op dat XRP een lichte stijging kon maken terwijl de rest van de markt juist daalt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie