Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16/06/2020 19:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2020 19:13

Ripple (XRP) even populair als bitcoin (BTC) in Japan, blijkt uit onderzoek van Bitmax

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) even populair als bitcoin (BTC) in Japan, blijkt uit onderzoek van Bitmax

Foto: rafapress/Shutterstock

Uit een Japanse enquête die Bitmax heeft afgenomen blijkt dat meer dan 25% van de traders liever XRP (XRP) vasthoudt. Slechts 9% gaf aan dat ze liever ethereum (ETH) in bezit hebben. 26% hield het liever bij bitcoin (BTC).
Op 12 juni plaatste Bitmax een bericht in het Japans op Twitter waarin de cijfers van de enquête bekend gemaakt werden. Het bleek dat de populariteit van bitcoin bijna gelijk is aan die van Ripple in Japan. 1.498 mensen, ruim 25% gaf dus aan dat Ripple hun favoriete coin is.


Het aantal deelnemers van de enquête is echter van dusdanige grootte dat de uitslag niet per se representatief is. Alhoewel er eerder onderzoek gedaan is door de Japan Virtual Currency Exchange Association, de cijfers uit dit onderzoek leken overeen te komen. Het onderzoek werd gedaan in 2019 en toonde aan dat Ripple de op één na populairste currency is. Uiteraard stond bitcoin ook in dat rijtje op de eerste plek en ethereum op de derde plaats.
De grote populariteit van Ripple onder de Japanse bevolking zou te verklaren zijn doordat er een plan is om Ripple te integreren in Japanse geldautomaten. Op die manier wordt het makkelijker en toegankelijker om geld op te nemen ongeacht de bank waarbij je bankiert. Momenteel heeft elke bank een eigen app waardoor de onderlinge integratie niet goed geregeld is. Deze mate van adoptie zou de stijgende populariteit in Japan kunnen verklaren.
Ripple kijkt ook naar mogelijke uitbreidingen in Brazilië, dit werd eerder al aangekaart in dit artikel. Het bedrijf achter XRP (XRP), Ripple, kijkt naar opties om uit te breiden naar Brazilië. Op die manier hopen ze hun territorium uit te kunnen breiden naar Latijns Amerika. Tijdens een interview op 8 juni dat geplaatst is op het YouTube kanaal van ‘Future of Finance’ vertelde de voorvrouw van internationaal bankieren, Marjan Delatinne dat er hard gewerkt wordt aan deze uitbreiding naar Brazilië. Ondanks deze ontwikkelingen rondom Ripple leek de XRP Token niet sterk te presteren. Ook nam de interesse in het eerste kwartaal van 2020 sterk af.
Uit onderzoek van Cointelegraph blijkt dat in het eerste kwartaal van 2020 de interesse in Ripple, en tevens ook de betrokkenheid daalde. Daarnaast kwam er een bericht naar buiten waarin aangetoond werd dat Ripple slecht presteerde in 2019 ten opzichte van andere top 10 coins.
Ripple is momenteel $0,19 waard. Dat is niets in vergelijking met de $2.28 die het waard was in 2017. Hoewel de meerderheid van de interesse afgenomen is in Ripple, blijft Japan een groot fan.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie