Timo Bult Timo Bult
22/05/2019 07:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2019 07:45

Ripple (XRP) in opwaartse trend op zoek naar volgende resistance, bitcoin SV stijgt explosief

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) in opwaartse trend op zoek naar volgende resistance, bitcoin SV stijgt explosief

Foto: rafapress/Shutterstock

Terwijl de cryptomarkt gisteren nog vooral zijwaarts handelde, kleurt de hele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie nu groen. Daarmee nadert de totale marktkapitalisatie de $250 miljard. Ripple (XRP) zakte onlangs ver terug maar is weer aan een opwaartse beweging begonnen. Verder zien we een hele opvallende stijger die TRON van zijn 11e plek af wist te stoten.
Op het moment van schrijven is de prijs van ripple (XRP) $0,4000 volgens CoinMarketCap na 1,69% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Na het aantikken van de $0,4200 zakte XRP terug naar de $0,3800, waar het support vond.
Na door de resistance op $0,3920 en de 100 hourly simple moving average (SMA) te zijn gebroken steeg de koers verder en brak het uiteindelijk ook de $0,3950. Ripple vormt op dit moment een stijgend trendkanaal waarvan de support-lijn nu op ongeveer $0,3950 ligt.
Zolang ripple boven deze trendlijn blijft handelen kan de altcoin op zoek gaan naar de resistances op $0,4200 en $0,4220. In het geval dat XRP onder deze lijn zakt, dan ligt er een belangrijke support op $0,3920.

Tether en Telegram lanceren USDT op TON: een nieuwe mijlpaal in crypto
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Bitcoin SV +76%

Ten slotte zien we een opvallende stijger net buiten de top 10. Bitcoin SV, een van de twee cryptocurrencies die voortkwam uit de hard fork van bitcoin cash (BCH), steeg na nieuws over Craig Wright met maar liefst 76% in de afgelopen 24 uur.
Daarmee heeft het nu een waarde van bijna $111. De marktkapitalisatie van de altcoin komt uit op $1,97 miljard waarmee het TRON van de 11e plek stoot. De manier waarop bitcoin SV steeg was zeer explosief, waarbij de koers vrijwel in een verticale lijn opsteeg.
Na deze stijging piekte bitcoin SV op $139,31 met een net zo explosieve daling daarna. Wel lijkt het nu stand te houden boven de $100 wat gezien de eerdere waarde van ongeveer $60 een behoorlijke prestatie is.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie