Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
22/05/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2019 06:00

Craig Wright dient copyright aanvraag in voor Bitcoin white paper

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Craig – ik ben Satoshi – Wright is weer lekker bezig. Deze keer heeft hij een copyright aanvraag ingediend voor, jawel, de Bitcoin white paper. Met deze actie lijkt Wright wederom te willen bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto, de originele bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin, is.



wat zowel door Neeraj K. Agrawal, General Partner bij investeringsfirma Battery Ventures en Jerry Brito, Executive Director bij CoinCenter, wordt opgemerkt is dat iedereen een copyright claim kan indienen. Zo zegt Agrawal:

Een copyright registreren is gewoon het invullen van een formulier. Het Copyright Office doet verder geen onderzoek naar de claim; ze registreren het gewoon. Helaas is er geen officiële manier om een registratie aan te vechten. Als er concurrerende claims zijn, dan worden deze gewoon allemaal geregistreerd.

Brito bevestigt de vreemde gang van zaken als het aankomt op het registreren van een copyright:
https://twitter.com/jerrybrito/status/1130812389048238080
Onlangs diende Wright een lijst in bij de federale rechtbank in de Verenigde Staten met publieke bitcoin-adressen, die aan zouden moeten tonen dat hij Satoshi Nakamoto is. De adressen, die initieel door Wrights advocaten waren gecensureerd, bleken later waardeloos voor zijn claim.
Lekker bezig Craig!
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie