Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/05/2019 13:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2019 13:26

De door Craig – Faketoshi – Wright ingediende Bitcoin adressen geven uitsluitsel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Eergisteren berichtten we al over Craig Wright die een lijst heeft ingediend bij de federale rechtbank in de Verenigde Staten. Op die lijst zouden, volgens Wright en zijn advocaten, publieke bitcoin-adressen staan die aan zouden moeten tonen dat hij Satoshi Nakamoto – de oorspronkelijke bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin – is. Daarbij slaagden Wrights advocaten erin de adressen direct te censureren, waardoor alleen specialisten die onderdeel van het onderzoek zijn de adressen konden bekijken.
Nu blijkt dat de bitcoin-adressen niet langer gecensureerd zijn en daarmee het ingediende document volledig inzichtelijk is voor het publiek. Een ‘bitcoin security sepcialist’ van WizSec dook in de data en trok de conclusie dat Wright hoogstwaarschijnlijk valse data heeft aangeleverd.
Wright gaf in een eerdere soortgelijke zaak al aan dat hij zich de specifieke adressen, die zijn claim zouden bevestigen, niet herinnerde, maar dat hij deze op zou kunnen zoeken aan de hand van block rewards, de beloning die miners krijgen voor het minen van blocks. WizSec ziet echter dat Wright simpelweg bitcoin-adressen van vroege bitcoin-miners heeft gekopieerd, geplakt en ingediend alsof deze van hem zijn. Opmerkelijk is dat het “Genesis” block, de allereerste block op de Bitcoin blockchain, helemaal niet tussen de 70 ingediende adressen voorkomt.
De cryptocurrency-community reageert en uit verschillende hoeken komen geluiden dat het door Wright ingediende document compleet nutteloos is. Zo zegt Bitcoin Cash developer Mark Lundeberg dat block nummer 64 helemaal niet gemined is met dezelfde software als de blocks van Satoshi.


De blog post van WizSec sluit af met de boodschap dat Wright met de ingediende adressen aantoont dat hij de technologie van ‘zijn eigen’ uitvinding niet kent.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David afgelopen maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie