Rico Engelbarts
09/05/2019 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2019 14:50

Craig – ik ben Satoshi – Wright dient lijst met publieke adressen in maar censureert ze direct

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Craig Wright, ook bekend als ‘Faketoshi’, heeft een lijst ingediend bij de federale rechtbank in de Verenigde Staten. Op die lijst zouden publieke Bitcoin-adressen staan waarmee hij aan zou kunnen tonen dat hij Satoshi Nakamoto is. Echter kregen de advocaten van Wright het meteen voor elkaar om de adressen te censureren.
Zodoende heeft niemand de mogelijkheid om de lijst te analyseren. Alleen specialisten die onderdeel zijn van de rechtszaak krijgen deze mogelijkheid. Of de adressen die Wright aan heeft aangeleverd kloppen is dus op dit moment nog afwachten. Velen zien het censureren van de adressen echter slechts als uitstel van de conclusie dat Wright inderdaad Faketoshi is.
Craig Wright claimt al langere tijd Satoshi Nakamoto te zijn, de oorspronkelijke bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin. Velen doen deze claims af als leugens en daar is Wright niet blij mee. Zo is hij van plan om onder andere Ethereum Foundation oprichter Vitalik Buterin voor de rechter te slepen aangezien hij de claims ook niet gelooft en hem daarvoor publiekelijk aan de schandpaal nagelt.
Ira Kleinman spande echter zelf een rechtszaak aan tegen Wright om voor eens en voor altijd duidelijkheid te krijgen in de zaak. Tijdens de rechtszaak zal onderzocht en geconcludeerd worden of Craig Wright zich Satoshi Nakamoto mag noemen of niet.
Als gevolg van de oorlog binnen de crypto-gemeenschap tussen kamp Craig Wright en de rest werd bitcoin SV al van meerdere cryptocurrency exchanges verwijderd. De reden van de delisting heeft vooral te maken met de heksenjacht van Wright’s aanhangers op mensen die Wright’s claims afdoen als pure leugens.
Een website claimt verder op 14 mei de ware identiteit achter Satoshi Nakamoto bekend te zullen maken. De website toont een timer met daarboven de tekst “Waar in de wereld is Satoshi”. Of de website een scam of een grap is, is op dit moment nog niet duidelijk.
Zie hier de ingediende lijst met de gecensureerde publieke adressen:

Craig Wright Lawsuit Document by on Scribd


Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie