Kevin Schijven Kevin Schijven
04/05/2019 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2019 17:30

14 mei wordt identiteit Satoshi Nakamoto onthuld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waar ter wereld is Satoshi Nakamoto?

De zoektocht naar de ware identiteit van de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC), Satoshi Nakamoto, is de laatste weken weer volop gaande.
Vannacht is een nieuwe website de lucht ingegaan genaamd gotsatoshi.com. Op de website staat de tekst “waar ter wereld is Satoshi Nakamoto?” met daaronder een countdown die afloopt op 14 mei. Komen we dan eindelijk te weten wie Satoshi Nakamoto is? Of is dit slechts een PR-stunt? Het ziet er naar uit dat we tot 14 mei moeten wachten om daar achter te komen.
De discussie rond de identiteit van Satoshi laaide weer op nadat Craig Wright opnieuw beweerd had Satoshi te zijn. Hoewel hij dit voorheen vaker heeft gedaan, is hij nu begonnen met het aanklagen van mensen uit de cryptocurrency-gemeenschap die hem niet geloven.
De crypto community is altijd al zeer sceptisch geweest over de uitspraken van Craig Wright en het aanklagen van mensen ging een deel van hen dan ook te ver. De #delistBSV beweging ontstond en vervolgens hebben grote cryptocurrency exchanges als Binance, Kraken en Shapeshift besloten om bitcoin SV (BSV) te verwijderen van de exchanges.
Craig Wright lijkt het echter niet op te geven. De BSV-voorstander sprak van de week tijdens het Bitcoin Wednesday evenement in Amsterdam. Ook daar beweerde hij opnieuw Satoshi Nakamoto te zijn. Hij geeft de volgende reden waarom hij zijn identiteit oorspronkelijk verhulde:

Wanneer je iemand bovenaan plaatst, dan heb je een doelwit. Ik wilde dat niet. Ik wilde niet het doelwit zijn.

Vervolgens geeft de Australiër de volgende reden waarom hij gekozen heeft zijn identiteit toch te onthullen:

Een deel van de reden waarom ik fucking verdween, was om het geheel niet te beheren en nu moet ik terugkomen om dingen recht te zetten, zodat het niet beheerd wordt, dat is het ironische aan deze shit.

Ook miljardair John McAfee mengde zich in de discussie. Hij beweert dat hij de echte identiteit van Satoshi kent en dat het niet Craig Wright is. Vervolgens schreef hij op Twitter dat hij de identiteit zou onthullen, maar nam dat later weer terug. De onthulling zou volgens zijn advocaat namelijk een uitleveringszaak kunnen beïnvloeden.
Recentelijk had Jameson Lopp, CTO van CasaHodl, het slaapritme van Satoshi in kaart gebracht. Daarmee toonde hij aan dat het onwaarschijnlijk is dat Craig Wright Satoshi is.
Vorige week begon een onbekende cryptocurrency miner massaal bitcoin cash (BCH) te minen onder de naam Satoshi Nakamoto. Geruchten doen de ronde dat deze miner uit het BSV-kamp komt of zelfs Craig Wright is. Vooralsnog blijft de identiteit van ook deze Satoshi onbekend.
Heb je trouwens afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie