Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

14 mei wordt identiteit Satoshi Nakamoto onthuld

De zoektocht naar de ware identiteit van de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC), Satoshi Nakamoto, is de laatste weken weer volop gaande.

Vannacht is een nieuwe website de lucht ingegaan genaamd gotsatoshi.com. Op de website staat de tekst “waar ter wereld is Satoshi Nakamoto?” met daaronder een countdown die afloopt op 14 mei. Komen we dan eindelijk te weten wie Satoshi Nakamoto is? Of is dit slechts een PR-stunt? Het ziet er naar uit dat we tot 14 mei moeten wachten om daar achter te komen.

- Advertentie -

De discussie rond de identiteit van Satoshi laaide weer op nadat Craig Wright opnieuw beweerd had Satoshi te zijn. Hoewel hij dit voorheen vaker heeft gedaan, is hij nu begonnen met het aanklagen van mensen uit de cryptocurrency-gemeenschap die hem niet geloven.

De crypto community is altijd al zeer sceptisch geweest over de uitspraken van Craig Wright en het aanklagen van mensen ging een deel van hen dan ook te ver. De #delistBSV beweging ontstond en vervolgens hebben grote cryptocurrency exchanges als Binance, Kraken en Shapeshift besloten om bitcoin SV (BSV) te verwijderen van de exchanges.

Craig Wright lijkt het echter niet op te geven. De BSV-voorstander sprak van de week tijdens het Bitcoin Wednesday evenement in Amsterdam. Ook daar beweerde hij opnieuw Satoshi Nakamoto te zijn. Hij geeft de volgende reden waarom hij zijn identiteit oorspronkelijk verhulde:

Wanneer je iemand bovenaan plaatst, dan heb je een doelwit. Ik wilde dat niet. Ik wilde niet het doelwit zijn.

Vervolgens geeft de Australiër de volgende reden waarom hij gekozen heeft zijn identiteit toch te onthullen:

Een deel van de reden waarom ik fucking verdween, was om het geheel niet te beheren en nu moet ik terugkomen om dingen recht te zetten, zodat het niet beheerd wordt, dat is het ironische aan deze shit.

Ook miljardair John McAfee mengde zich in de discussie. Hij beweert dat hij de echte identiteit van Satoshi kent en dat het niet Craig Wright is. Vervolgens schreef hij op Twitter dat hij de identiteit zou onthullen, maar nam dat later weer terug. De onthulling zou volgens zijn advocaat namelijk een uitleveringszaak kunnen beïnvloeden.

Recentelijk had Jameson Lopp, CTO van CasaHodl, het slaapritme van Satoshi in kaart gebracht. Daarmee toonde hij aan dat het onwaarschijnlijk is dat Craig Wright Satoshi is.

Vorige week begon een onbekende cryptocurrency miner massaal bitcoin cash (BCH) te minen onder de naam Satoshi Nakamoto. Geruchten doen de ronde dat deze miner uit het BSV-kamp komt of zelfs Craig Wright is. Vooralsnog blijft de identiteit van ook deze Satoshi onbekend.

Heb je trouwens afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.942,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.013,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.018,90 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.070,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.070,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.942,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.013,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.018,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...