Timo Bult Timo Bult
15/04/2019 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2019 17:30

Binance verwijdert Bitcoin SV van platform na valse Satoshi claims

Nieuws
Binance verwijdert Bitcoin SV van platform na valse Satoshi claims

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De CEO van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges Binance, Changpeng Zhao (CZ), houdt zich aan zijn woord. De altcoin Bitcoin SV wordt na een hoop heisa namelijk verwijdert van Binance. Dit kondigde de exchange een aantal uren geleden in een officiële verklaring aan.
CZ dreigde eerder deze week al om Bitcoin SV te delisten, waarna de hashtag #DelistBSV in het leven werd geroepen. Meerdere figuren binnen de crypto-industrie spraken hun steun uit om de altcoin van zoveel mogelijk cryptocurrency exchanges te verwijderen.
De oorlog begon toen Craig Wright claimde dat hij Satoshi Nakamoto is, de uitvinder en ontwikkelaar van het Bitcoin-protocol. Dit op zich is niet bijzonder zeldzaam, al meerdere mensen hebben beweerd hem te zijn. Nog nooit heeft iemand het echter kunnen bewijzen, iets wat zeer makkelijk zou moeten kunnen.
Het dreigement van CZ kwam nadat Wright aan zou hebben gegeven mensen voor de rechter te gaan slepen. Iedereen die zegt dat de claim van Wright ongegrond is, zal binnenkort een uitnodiging van de rechtbank ontvangen, aldus een vriend van Wright op Twitter. Daarbij werd er een beloning uitgeloofd om de identiteit van de Twitter-gebruiker met de naam @hodlnaut, iemand die Wright niet gelooft, te achterhalen. En dat ging voor CZ een stap te ver.


En aangezien Wright zijn praktijken niet heeft gestaakt, is het klaar voor Bitcoin SV. In de verklaring van Binance valt te lezen:

Bij Binance evalueren we periodiek elk digitaal item dat we aanbieden om te zorgen dat het blijft voldoen aan de hoge standaard die we hanteren. Wanneer een crypto of token niet langer voldoet aan deze norm, of als de sector verandert, voeren we een diepgaander onderzoek uit en mogelijk delisten we deze. Wij zijn van mening dat dit al onze gebruikers het beste beschermt.

Na het nieuws begon Bitcoin SV aan een duikvlucht. BSV is op dit moment nog $63,08 waard en staat daarmee 10,6% in de min. Waar de duikvlucht eindigt zal vooral afhangen van het feit of ook andere cryptocurrency exchanges besluiten BSV te delisten.
Heb je de uitgebreidere bitcoin (BTC) koersanalyse van vanmorgen al gelezen? Lees hier de laatste analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie