Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Binance verwijdert Bitcoin SV van platform na valse Satoshi claims

De CEO van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges Binance, Changpeng Zhao (CZ), houdt zich aan zijn woord. De altcoin Bitcoin SV wordt na een hoop heisa namelijk verwijdert van Binance. Dit kondigde de exchange een aantal uren geleden in een officiële verklaring aan.

CZ dreigde eerder deze week al om Bitcoin SV te delisten, waarna de hashtag #DelistBSV in het leven werd geroepen. Meerdere figuren binnen de crypto-industrie spraken hun steun uit om de altcoin van zoveel mogelijk cryptocurrency exchanges te verwijderen.

- Advertentie -

De oorlog begon toen Craig Wright claimde dat hij Satoshi Nakamoto is, de uitvinder en ontwikkelaar van het Bitcoin-protocol. Dit op zich is niet bijzonder zeldzaam, al meerdere mensen hebben beweerd hem te zijn. Nog nooit heeft iemand het echter kunnen bewijzen, iets wat zeer makkelijk zou moeten kunnen.

Het dreigement van CZ kwam nadat Wright aan zou hebben gegeven mensen voor de rechter te gaan slepen. Iedereen die zegt dat de claim van Wright ongegrond is, zal binnenkort een uitnodiging van de rechtbank ontvangen, aldus een vriend van Wright op Twitter. Daarbij werd er een beloning uitgeloofd om de identiteit van de Twitter-gebruiker met de naam @hodlnaut, iemand die Wright niet gelooft, te achterhalen. En dat ging voor CZ een stap te ver.

En aangezien Wright zijn praktijken niet heeft gestaakt, is het klaar voor Bitcoin SV. In de verklaring van Binance valt te lezen:

Bij Binance evalueren we periodiek elk digitaal item dat we aanbieden om te zorgen dat het blijft voldoen aan de hoge standaard die we hanteren. Wanneer een crypto of token niet langer voldoet aan deze norm, of als de sector verandert, voeren we een diepgaander onderzoek uit en mogelijk delisten we deze. Wij zijn van mening dat dit al onze gebruikers het beste beschermt.

Na het nieuws begon Bitcoin SV aan een duikvlucht. BSV is op dit moment nog $63,08 waard en staat daarmee 10,6% in de min. Waar de duikvlucht eindigt zal vooral afhangen van het feit of ook andere cryptocurrency exchanges besluiten BSV te delisten.

Heb je de uitgebreidere bitcoin (BTC) koersanalyse van vanmorgen al gelezen? Lees hier de laatste analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.061,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.937,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.015,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.020,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.061,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.937,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.015,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.020,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...