Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Oorlog binnen de crypto-community na valse Satoshi Nakamoto claim Craigh Wright

Een van de vooraanstaande figuren uit de Bitcoin SV-community, Craig Wright, claimt al langere tijd Satoshi Nakamoto te zijn. In zijn strijd om zijn gelijk te krijgen, begint Wright nu mensen aan te klagen die zeggen dat zijn claims ongegrond zijn.

Satoshi Nakamoto is het pseudoniem van de ontwikkelaar, of ontwikkelaars, van het Bitcoin-protocol. Niemand weet wie het is, en al meerdere keren hebben mensen geclaimd hem te zijn. Echter hebben zij nooit echt kunnen bewijzen dat ze gelijk hadden.

- Advertentie -

Craig Wright is een van die personen die claimt Nakamoto te zijn. Ook al krijgt hij veel weerstand vanuit de algemene crypto-community, hier en daar krijgt hij ook support. Calvin Ayre, ook een belangrijk figuur uit de Bitcoin SV-community, tweette eind maart:

Craig is begonnen met het indienen van rechtszaken tegen diegenen die ten onrechte ontkennen dat hij Satoshi is … ze zullen allemaal een dag in de rechtbank doorbrengen om hun nep-zaak te bewijzen, maar de rechter zal beslissen dat Craig Bitcoin heeft uitgevonden omdat hij dat inderdaad deed en hij dit kan bewijzen.

Dat Wright deze stap neemt lijkt een gevolg te zijn van de #CraigWrightIsAFraud beweging op Twitter. De hashtag werd in het leven geroepen door het Twitter-account met de naam @hodlnaut. Een heuse heksenjacht ontstond om de identiteit achter het Twitter-account te achterhalen. Daarbij looft Wright een beloning van $5.000 in BSV uit voor de gouden tip die naar de ware identiteit leidt.

#DelistBSV

De heksenjacht was voor de CEO van cryptocurrency exchange Binance, Changpeng Zhao (CZ), een stap te ver. Hij dreigt nu de altcoin Bitcoin SV, een van de twee overgebleven cryptocurrencies na de hardfork van bitcoin cash (BCH), te delisten van Binance. Hierdoor zou het steeds moeilijker worden om de altcoin te kopen of te verhandelen.

Of het dreigement van CZ genoeg is om Wright te doen laten stoppen met zijn praktijken is nog niet duidelijk. Wel ontstaat er nu een beweging in de crypto-community die tracht BSV van zoveel mogelijk cryptocurrency exchanges te laten verwijderen. Met de hashtag #DelistBSV hopen een aantal grote figuren uit de industrie exchanges te kunnen stimuleren BSV te verwijderen van hun platform.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.158,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.037,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.088,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.125,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.037,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.088,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.125,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.158,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders...