Timo Bult Timo Bult
14/04/2019 14:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2019 14:00

Oorlog binnen de crypto-community na valse Satoshi Nakamoto claim Craigh Wright

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Craig wright zegt Satoshi Nakamoto te zijn, cryptocommunity zegt van niet

Een van de vooraanstaande figuren uit de Bitcoin SV-community, Craig Wright, claimt al langere tijd Satoshi Nakamoto te zijn. In zijn strijd om zijn gelijk te krijgen, begint Wright nu mensen aan te klagen die zeggen dat zijn claims ongegrond zijn.
Satoshi Nakamoto is het pseudoniem van de ontwikkelaar, of ontwikkelaars, van het Bitcoin-protocol. Niemand weet wie het is, en al meerdere keren hebben mensen geclaimd hem te zijn. Echter hebben zij nooit echt kunnen bewijzen dat ze gelijk hadden.
Craig Wright is een van die personen die claimt Nakamoto te zijn. Ook al krijgt hij veel weerstand vanuit de algemene crypto-community, hier en daar krijgt hij ook support. Calvin Ayre, ook een belangrijk figuur uit de Bitcoin SV-community, tweette eind maart:

Craig is begonnen met het indienen van rechtszaken tegen diegenen die ten onrechte ontkennen dat hij Satoshi is … ze zullen allemaal een dag in de rechtbank doorbrengen om hun nep-zaak te bewijzen, maar de rechter zal beslissen dat Craig Bitcoin heeft uitgevonden omdat hij dat inderdaad deed en hij dit kan bewijzen.

Dat Wright deze stap neemt lijkt een gevolg te zijn van de #CraigWrightIsAFraud beweging op Twitter. De hashtag werd in het leven geroepen door het Twitter-account met de naam @hodlnaut. Een heuse heksenjacht ontstond om de identiteit achter het Twitter-account te achterhalen. Daarbij looft Wright een beloning van $5.000 in BSV uit voor de gouden tip die naar de ware identiteit leidt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

#DelistBSV

De heksenjacht was voor de CEO van cryptocurrency exchange Binance, Changpeng Zhao (CZ), een stap te ver. Hij dreigt nu de altcoin Bitcoin SV, een van de twee overgebleven cryptocurrencies na de hardfork van bitcoin cash (BCH), te delisten van Binance. Hierdoor zou het steeds moeilijker worden om de altcoin te kopen of te verhandelen.


Of het dreigement van CZ genoeg is om Wright te doen laten stoppen met zijn praktijken is nog niet duidelijk. Wel ontstaat er nu een beweging in de crypto-community die tracht BSV van zoveel mogelijk cryptocurrency exchanges te laten verwijderen. Met de hashtag #DelistBSV hopen een aantal grote figuren uit de industrie exchanges te kunnen stimuleren BSV te verwijderen van hun platform.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie