Craig Wright is bereid onder ede te verklaren dat hij Satoshi Nakomoto is

Craig Wright is bereid onder ede te verklaren dat hij Satoshi Nakamoto is

1

Craig Wright is vooral bekend als de man die beweert dat hij Satoshi Nakamoto is, de originele bedenker van bitcoin (BTC). De Australische cryptograaf zegt dat hij bereid is dit onder ede tegenover de US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) te verklaren.

De CTFC heeft de afgelopen weken gevraagd om commentaar vanuit de cryptocurrency-industrie over de industrie zelf. Craig Wright diende het volgende commentaar in:

De hoeveelheid misverstanden en misleidende informatie die is verspreid over bitcoin en elk afgeleid systeem op basis van een blockchain (zoals en inclusief ethereum (ETH)) heeft ertoe geleid dat ik de keuze heb gemaakt om openbaarder te worden.

Het systeem dat ik heb gemaakt, is gedeeltelijk ontworpen om fraude zo goed als mogelijk te beëindigen met welke technologie dan ook. Het gebrek aan kennis omtrent het functioneren van blockchains heeft geresulteerd in wijdverspreide misinformatie en een verspreiding van oude scams. Veel van de voormalige scams van USENET en internet initial public offerings (IPO’s) zijn gepropageerd met het herlabelen als een initial coin offering (ICO).

De geruchten dat Craig Wright Satoshi Nakamoto is doken al in 2015 op toen tech-websites Wired en Gizmondo over deze geruchten schreven. In 2016 beweerde Wright dat hij inderdaad Satoshi Nakamoto is:

Sommige mensen zullen het geloven; sommige mensen zullen dat niet doen. En om je de waarheid te vertellen, kan het me niet echt schelen.

Wright probeerde het te bewijzen door een bericht te sturen van een private key dat van Satoshi Nakamoto zou zijn. Echter, veel experts uit de industrie, waaronder de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, gaven aan dat het bewijs niet eenduidig was. Craig Wright werd een oplichter genoemd en ontving de bijnaam “Faketoshi.”

In 2018 kwamen de geruchten opnieuw naar boven toen Ryan X Charles, oprichter van Yours.org, op Twitter beweerde dat hij denkt dat Craig Wright Satoshi Nakamoto is.

Vorig jaar leidde Wright het project achter Bitcoin Cash Satoshi’s Vision, nu bekend als Bitcoin SV. Een hard fork zorgde in november 2018 ervoor dat Bitcoin Cash werd opgesplitst in BCH ABC en BCH SV. Dat zorgde destijds voor een behoorlijke daling in alle koersen waaronder die van bitcoin.

Of Craig Wright gehoord zal worden door de CTFC is nog maar de vraag, laat staan of hij deze keer echt kan bewijzen dat hij Nakamoto is. De markt is er in ieder geval sceptisch over.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws