Kevin Schijven Kevin Schijven
03/12/2018 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2018 10:45

Craig Wright: Bitcoin SV naar een terabyte aan blocks in twee jaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
craig_wright_bitcoin_sv_naar_terabyte_blocks_in_twee_jaar

Craig S. Wright, ook wel bekend als de man die beweert Satoshi Nakamoto, de originele bedenker van Bitcoin, te zijn, zegt in een bericht op Twitter dat Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) zal uitgroeien tot een terabyte (1000 gigabytes) aan blocks in twee jaar tijd.
https://twitter.com/ProfFaustus/status/1068208092234608646
Wright geeft verder niet aan hoe hij denkt dat dit werkelijkheid zal worden. Er is een grote vraag naar een groter transactievolume in de crypto-wereld en Bitcoin (BTC) heeft moeite om die vraag bij te houden.
Tijdens de hard fork op 15 november werd Bitcoin Cash (BCH) opgesplitst in Bitcoin Adjustable Blocksize Cap (ABC) en Bitcoin SV. Voorstanders van ABC willen graag grotendeels de oude broncode van Bitcoin Cash handhaven en meer dan alleen cryptocurrency-transacties op het platform uitvoeren door ook smart contracts te gaan ondersteunen zoals Ethereum dat doet. Wright heeft voor ogen Satoshi’s Vision (BSV) terug in lijn te brengen met de originele visie van Bitcoin en de coin puur een cryptocurrency te laten. Daarnaast is het idee om de block size te vergroten.
De eerste aanpassing van Bitcoin SV zou een viermaal vergroting van de block size zijn door deze naar 128mb te brengen. Momenteel draait BSV alleen op blocks die vele malen kleiner dan zelfs Bitcoin blocks. Dit komt doordat er nog maar een klein aantal transacties plaatsvinden. Wright is van plan dit te verhelpen door grote bedrijven naar BSV te trekken. Twee jaar klinkt echter wel als een erg kort tijdsbestek; het heeft Bitcoin tien jaar gekost om op haar huidige niveau te komen. 
Wright was tevens aanwezig tijdens de CoinGeek Week conferentie op 30 november in London. In een interview tijdens de conferentie liet Wright zich uit omtrent de strijd tegen Bitcoin ABC:

Ik ga Bitcoin ABC gebruiken om mijn tuin te bemesten.

Hoewel de oorlog tussen Bitcoin ABC en Bitcoin SV voorbij lijkt te zijn met als ABC als winnaar, is Wright alsnog overtuigd dat miljoenen mensen Bitcoin SV zullen gebruiken in de komend jaren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie