Rico Engelbarts
31/08/2018 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2018 12:30

“Craig Wright Is Satoshi Nakamoto”

Nieuws

Het gerucht dat Dr. Craig S. Wright Satoshi Nakamoto zou zijn is weer opnieuw opgedoken. Ryan X Charles, oprichter van Yours.org en Money Button, heeft kortweg getweet: “Craig Wright Is Satoshi Nakamoto”
https://twitter.com/ryanxcharles/status/1035322235983159296
In een interview met Bitsonline vertelt Ryan Charles dat hij dit bericht nu getweet heeft omdat er momenteel geruchten zijn dat Bitcoin Cash eventueel gaat opsplitsen en dat Craig Wright het middelpunt is van deze controverse.

Bijna iedereen die ik gesproken heb heeft slechte argumenten waarom zij niet geloven dat Craig Wright Satoshi Nakomoto is. Ik denk dat zij hun gevoelens in de weg laten staan van hun conclusies. Ze houden niet van Craig Wright en ze denken dat, omdat hij een lul is, hij daarom niet Satoshi Nakamoto kan zijn. Dat is onlogisch. Of Craig Wright een lul is of niet, heeft niets te maken met of hij Satoshi Nakamoto is. Ik wil steun verlenen aan alle mensen die logische argumenten hebben om te geloven dat Craig Wright Satoshi Nakamoto is en die zich onder druk gezet voelen door de onlogische anti-Craig Wright-menigte.

Aldus Ryan X Charles. Verder geeft hij aan dat de voornaamste reden, waarom hij gelooft dat Wright Satoshi is, is omdat oude bekende Bitcoin-gezichten zoals Gavin Andresen, Jon Matonis en Ian Grigg, hem hiervan in 2016 hadden overtuigd. Zij zouden bergen aan bewijs hiervoor hebben. Toch is er geen publiekelijk bewijs beschikbaar dat deze claim zou kunnen bevestigen.
Voor degenen die onbekend met het verhaal zijn: Satoshi Nakomoto zou de originele bedenker van Bitcoin zijn, als hij al echt bestaat. De geruchten dat Wright eventueel Satoshi is staken de kop op in 2015. Craig Wright zelf hield afstand van de mediagekte rondom de identiteit van Satoshi, maar hij heeft de geruchten ook nooit ontkend. In plaats daarvan zegt hij dat het niet uitmaakt wie Satoshi is of was en dat Bitcoin geen leider nodig heeft.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie