Waar Satoshi Nakamoto Bitcoin (BTC) mogelijk ontwikkelde

Wie is Satoshi Nakamoto, de bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin? Dit vragen vele crypto-enthousiastelingen zich al jaren af, maar niemand lijkt het antwoord te weten. Hier en daar claimen mensen hem te zijn, maar nog nooit hebben zij kunnen bewijzen dat hun claims kloppen.

Craig Wright, een van de vooraanstaande figuren van Bitcoin Satoshi Vision (Bitcoin SV), is zo’n Satoshi-claimer. Al sinds 2018 zegt hij de maker en bedenker van Bitcoin te zijn. Echter heeft ook hij dit nooit kunnen bewijzen.

De meeste vooraanstaande figuren in de crypto-industrie vinden zijn claims ongeloofwaardig en geloven hem dan ook niet. Als gevolg is Wright sinds kort begonnen met het aanklagen van iedereen die zijn claims publiekelijk als ongegrond verklaart. En deze heksenjacht leed uiteindelijk tot het delisten van Bitcoin SV van cryptocurrency exchanges zoals Binance en Shapeshift.

Het mysterie rondom Satoshi Nakamoto lijkt verre van opgelost en crypto-enthousiastelingen grijpen dan ook naar allerlei middelen om een stapje dichterbij de waarheid te kunnen komen. Jameson Lopp, een cypherpunk en CTO van CasaHodl, onderzocht zelfs het slaap/waak-ritme van Satoshi, om er zo achter te kunnen komen vanuit welk deel van de wereld hij opereerde. En het resultaat is niet in het voordeel van Wright:

De gegevens zijn gebaseerd op wanneer Satoshi op Bitcointalk ingelogd is en de momenten waarop hij berichten op het forum plaatste. Volgens Lopp laat de grafiek zien dat Satoshi mogelijk vanaf de oostkust van de Verenigde Staten, of het westen van Zuid Amerika opereerde. In een reactie op deze tweet legde ene Dr. Funkenstein deze gegevens naast de gegevens van Craig Wright.

Volgens de gegevens opereert Wright vanaf de oostkust van Australië. Dit is sterk bewijs dat de claims van Wright inderdaad niet kloppen, tenzij Wright natuurlijk het liefst midden in de nacht aan het werk gaat.

Kortom, de bitcoin-detectives weten vrijwel zeker dat Wright Satoshi Nakamoto niet is. De volgende belangrijke aanwijzing zou wel eens van John McAfee kunnen komen. Hij beweert te weten wie Satoshi is, en zal zijn identiteit vroeg of laat bekendmaken aan het publiek, aldus McAfee. De laatste berichtgeving vertelt ons dat McAfee hier nog mee zal wachten omwille van een lopende uitleveringszaak.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.292,10 Kopen
1
Bitvavo
€25.831,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.077,80 Kopen
3
Litebit
€26.092,70 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...