Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Waar Satoshi Nakamoto Bitcoin (BTC) mogelijk ontwikkelde

Wie is Satoshi Nakamoto, de bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin? Dit vragen vele crypto-enthousiastelingen zich al jaren af, maar niemand lijkt het antwoord te weten. Hier en daar claimen mensen hem te zijn, maar nog nooit hebben zij kunnen bewijzen dat hun claims kloppen.

Craig Wright, een van de vooraanstaande figuren van Bitcoin Satoshi Vision (Bitcoin SV), is zo’n Satoshi-claimer. Al sinds 2018 zegt hij de maker en bedenker van Bitcoin te zijn. Echter heeft ook hij dit nooit kunnen bewijzen.

- Advertentie -

De meeste vooraanstaande figuren in de crypto-industrie vinden zijn claims ongeloofwaardig en geloven hem dan ook niet. Als gevolg is Wright sinds kort begonnen met het aanklagen van iedereen die zijn claims publiekelijk als ongegrond verklaart. En deze heksenjacht leed uiteindelijk tot het delisten van Bitcoin SV van cryptocurrency exchanges zoals Binance en Shapeshift.

Het mysterie rondom Satoshi Nakamoto lijkt verre van opgelost en crypto-enthousiastelingen grijpen dan ook naar allerlei middelen om een stapje dichterbij de waarheid te kunnen komen. Jameson Lopp, een cypherpunk en CTO van CasaHodl, onderzocht zelfs het slaap/waak-ritme van Satoshi, om er zo achter te kunnen komen vanuit welk deel van de wereld hij opereerde. En het resultaat is niet in het voordeel van Wright:

De gegevens zijn gebaseerd op wanneer Satoshi op Bitcointalk ingelogd is en de momenten waarop hij berichten op het forum plaatste. Volgens Lopp laat de grafiek zien dat Satoshi mogelijk vanaf de oostkust van de Verenigde Staten, of het westen van Zuid Amerika opereerde. In een reactie op deze tweet legde ene Dr. Funkenstein deze gegevens naast de gegevens van Craig Wright.

Volgens de gegevens opereert Wright vanaf de oostkust van Australië. Dit is sterk bewijs dat de claims van Wright inderdaad niet kloppen, tenzij Wright natuurlijk het liefst midden in de nacht aan het werk gaat.

Kortom, de bitcoin-detectives weten vrijwel zeker dat Wright Satoshi Nakamoto niet is. De volgende belangrijke aanwijzing zou wel eens van John McAfee kunnen komen. Hij beweert te weten wie Satoshi is, en zal zijn identiteit vroeg of laat bekendmaken aan het publiek, aldus McAfee. De laatste berichtgeving vertelt ons dat McAfee hier nog mee zal wachten omwille van een lopende uitleveringszaak.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.985,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.005,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.059,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.067,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.179,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.985,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.005,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.059,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.067,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.179,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...