Kevin Schijven Kevin Schijven
17/04/2019 12:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2019 12:27

Na Binance en Shapeshift verwijdert ook Kraken BSV van cryptocurrency-exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Na Binance en Shapeshift verwijdert ook Kraken BSV van cryptocurrency-exchange

Foto: salarko/Shutterstock

Het drama rond bitcoin SV (BSV) is nog lang niet ten einde. De grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken heeft ook besloten om bitcoin SV (BSV) te delisten (verwijderen) van de exchange. Dat meldt het bedrijf in een blogpost op 16 april.


De beslissing van Kraken volgt nadat cryptocurrency-exchanges Binance en Shapeshift al eerder deze week besloten BSV te verwijderen.
De exchanges besloten BSV te delisten omdat de mannen achter BSV, Craig Wright en Calvin Ayre, mensen uit de cryptocurrency-gemeenschap begonnen aan te klagen omdat ze niet geloven dat Craig Wright Satoshi Nakamoto, de originele bedenker van bitcoin (BTC), zou zijn.
Na de beslissing van Binance om BSV te verwijderen plaatste Kraken een poll op Twitter met de vraag of zij ook BSV moeten verwijderen. Van zo’n 70.000 stemmen heeft meer dan 70% ‘ja’ gestemd:


Kraken licht de beslissing toe in de blogpost:

In de afgelopen paar maanden heeft het team achter Bitcoin SV gedrag vertoond dat volledig haaks staat op alles waar we bij Kraken en de bredere cryptogemeenschap voor staan. Het begon met frauduleuze claims die escaleerden tot bedreigingen en juridische actie, waarbij het BSV-team een aantal mensen aan heeft geklaagd die tegen hen protesteerden. De bedreigingen van vorige week aan het adres van individuele leden van de gemeenschap waren de laatste druppel.

Vanaf 22 april is het niet meer mogelijk om BSV te storten op Kraken en vanaf 29 april wordt alle handel in BSV stilgelegd. Mensen kunnen nog tot eind mei hun BSV opnemen uit de exchange.
Naast Binance, Shapeshift en nu ook Kraken, hebben Blockchain.com, BitForex, LiteBit, SatoWallet, Phantasma Chain en Bittylicious ook allemaal hun ondersteuning voor BSV opgezegd. Ook Tyler Winklevoss, een van de Winklevoss tweelingen die de Gemini exchange opgericht hebben, liet van zich horen:


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie