Kevin Schijven Kevin Schijven
16/04/2019 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2019 17:30

Ook Shapeshift verwijdert BSV van exchange, Kraken volgt eventueel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ook Shapeshift verwijdert BSV van exchange, Kraken volgt eventueel

Nadat Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, had aangekondigd dat het Bitcoin SV (BSV) zou delisten (verwijderen) van de exchange volgt nu ook cryptocurrency-exchange Shapeshift.
Craig Wright, de man achter BSV en ook wel bekend als “Faketoshi,” heeft vaker beweerd dat hij Satoshi Nakomoto, de originele bedenker van bitcoin (BTC), zou zijn. De crypto-gemeenschap is daar altijd zeer sceptisch over geweest aangezien Wright zijn claim nooit heeft bewezen.
Vorige week begon Craig Wright met het dreigen dat hij ieder die zegt dat zijn claim ongegrond is voor de rechter zal slepen. Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, liet vorige week weten dat hij daar niet blij mee is, en mocht Wright hiermee verder gaan zou hij BSV verwijderen van de exchange.


Op 15 april voegde CZ daad bij woord en kondigde aan dat het BSV zal verwijderen van Binance. Kort daarna heeft Erik Voorhees, CEO van de cryptocurrency-exchange Shapeshift, tevens besloten dat het BSV zal delisten van de exchange:

We staan achter @binance en CZ’s sentimenten. We hebben besloten om Bitcoin SV #BSV binnen 48 uur van @ShapeShift_io te verwijderen.

Echter is niet de gehele gemeenschap hier blij mee. Een Twitteraar, genaamd Duly Noded, schreef dat hij geen fan is van Faketoshi maar dat deze actie hem doet denken aan de tijd dat PayPal Wikileaks afsneed.
Ook Cryptocurrency-exchange Kraken overweegt eventueel in de voetstappen van Binance te volgen. De exchange heeft op Twitter een poll geplaatst met de vraag of Kraken BSV moet delisten:


Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) werd gecreëerd toen bitcoin cash (BCH) opsplitste na de hard fork van november vorig jaar in bitcoin SV en bitcoin ABC. De laatste werd uiteindelijk de nieuwe bitcoin cash. De strijd tussen de twee zorgde destijds voor een sterke daling in de koersen van alle cryptocurrencies.
Het nieuws over het verwijderen van BSV heeft al een behoorlijke impact gehad op de prijs ervan. Deze is met meer dan 20% van ongeveer $70 naar $55 gezakt op het moment van schrijven. Daarentegen is de prijs van BCH gestegen van $285 naar ongeveer $315.
Heb je de uitgebreidere bitcoin (BTC) koersanalyse van gisteren al gelezen? Lees hier de laatste analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie