Kevin Schijven Kevin Schijven
24/04/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2019 17:20

McAfee beweert de identiteit van Satoshi Nakamoto te kennen, maar kan deze niet prijsgeven

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
McAfee beweert de identiteit van Satoshi Nakamoto te kennen, maar onthult deze voorlopig niet

John McAfee liet onlangs weten dat hij de identiteit van Satoshi Nakamoto, de originele bedenker van bitcoin (BTC), kent. Vervolgens zei de miljardair dat hij zijn identiteit zou onthullen als Satoshi Nakamoto dat niet zelf zou doen.


Hoewel de voormalig eigenaar van de McAfee antivirus software op Twitter zei dat hij de identiteit van Satoshi Nakamoto “binnen een week” zou onthullen, neemt hij dat nu weer terug.
McAfee verwacht namelijk dat hij binnenkort een uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten ontvangt, hoogstwaarschijnlijk vanwege belastingontduiking. Volgens zijn advocaat zou de onthulling de uitleveringszaak kunnen beïnvloeden:

Het uitleveringsverzoek van de VS aan de Bahama’s is aanstaande. Ik ontmoette Mario Gray, mijn uitleveringsadvocaat, en het is nu duidelijk (lees zijn brief hieronder) dat het vrijgeven van de identiteit van Satoshi op dit moment de rechtszaak zou kunnen beïnvloeden en mijn uitlevering zou kunnen riskeren. Ik kan dat niet riskeren. Ik zal wachten.

Bloomberg heeft een aantal citaten vrijgegeven uit een interview met McAfee. Daarin beweert McAfee dat hij met Satoshi Nakamoto gesproken heeft, dat hij levend en wel is, en dat hij niet blij zou zijn met het voornemen van McAfee om hem te onthullen.
McAfee wilde de identiteit van Nakamoto onthullen nadat Craig Wright begon te dreigen mensen uit de cryptocurrency gemeenschap aan te klagen omdat ze niet geloven dat hij Satoshi Nakamoto is. Wie Satoshi Nakamoto écht is en of McAfee ook daadwerkelijk zijn identiteit kent blijft een raadsel. McAfee had nog wel het volgende te zeggen:

Mensen vergeten dat ik een technoloog ben, ik ben een van de besten. Ik heb mijn hele leven mensen opgespoord die de beste ter wereld zijn in het verbergen van hun identiteit. Het vinden van Satoshi was voor mij een fluitje van een cent.

Vorige week zei McAfee dat het wiskundig onmogelijk is voor bitcoin om niet naar $1 miljoen te stijgen tegen het einde van 2020.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) analyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie