''Satoshi Nakamoto'' is massaal bitcoin cash aan het minen

”Satoshi Nakamoto” is massaal bitcoin cash (BCH) aan het minen

Sinds vorige week is een onbekende cryptocurrencyminer massaal bitcoin cash (BCH) aan het minen, onder de naam Satoshi Nakamoto. Dat meldt techwebsite Hacked op 29 april.

De onbekende bitcoin cash miner, die alle blocks die hij gemined heeft bestempeld met ‘Satoshi Nakamoto’, de originele bedenker van bitcoin (BTC),  zou inmiddels al zo’n 40% van BCH’s hashrate in handen hebben.

De vraag is: wie is deze miner en wat is zijn of haar doel? Er gaan een aantal theorieën rond met betrekking tot deze twee vragen:

De eerste theorie is dat de miner uit het bitcoin SV (BSV) kamp komt en eventueel Craig Wright zelf is. Craig ”Faketoshi” Wright ligt momenteel onder vuur omdat hij dreigt mensen uit de cryptogemeenschap aan te klagen die niet geloven dat hij Satoshi Nakamoto is. Er wordt gespeculeerd dat dit de volgende fase is in de oorlog tussen bitcoin cash en bitcoin SV.

Een tweede theorie komt vanuit de bitcoin cash subreddit waar iemand schreef dat het om de cryptowebsite Coingeek, die voorstander van BSV is, zou gaan. Zij zouden eerst massaal BCH verzamelen door het te minen en dan het in een keer inruilen voor BSV. Dat zou voor een crash kunnen zorgen in de prijs van BCH en investeerders naar BSV kunnen trekken.

Een derde theorie stelt dat bitcoin-miners hun bitcoinmining hebben stilgelegd om zo de opbrengsten van bitcoinmining omhoog te drijven en dan weer terug te stappen op het ideale moment. Dat gezegd hebbende, alle drie de theorieën lijken enigszins vergezocht.

Voordat de onbekende miner onder de naam Satoshi Nakamoto begon te minen, deed hij of zij dit onder de naam BoomBoomBoom. Alhoewel het niet te bewijzen is dat het om dezelfde persoon gaat, wordt de kans groot geacht, aangezien Satoshi Nakamoto verscheen zodra BoomBoomBoom verdween en ongeveer dezelfde hashrate in handen heeft.

Als een miner 51% van de hashrate van een blockchain als die van bitcoin cash in handen heeft kan dat gevaarlijk zijn. De miner zou dan bijvoorbeeld transacties uit de blockchain kunnen schrijven, transacties met lage fees kunnen weigeren of doublespend attacks kunnen uitvoeren. In essentie zouden ze zo bitcoin cash tokens kunnen stelen.

Onlangs hadden een aantal cryptocurrencyexchanges zoals Binance besloten om bitcoin SV te delisten na het debacle van Craig Wright en zijn beweringen omtrent Satoshi Nakamoto.

Ook de excentrieke miljardair John McAfee heeft zich met de zaak bemoeid. Hij zou zelfs de echte identiteit van Nakamoto kennen en gaan onthullen, maar hij besloot later dit toch niet te doen.

Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€8.171,19 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.159,39 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.149,65 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.152,97 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€8.069,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.214,35 Kopen
Bitonic

3.4/5

€8.143,83 Kopen
Laatste nieuws