Timo Bult Timo Bult
15/06/2021 09:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2021 09:16

Ripple (XRP) krijgt tegenslag te verduren: Rechter keurt verlenging eerste fase rechtszaak goed

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) krijgt tegenslag te verduren Rechter keurt verlenging eerste fase rechtszaak goed

Foto: rafapress/Shutterstock

Het volgens Ripple (XRP) zo desastreuze scenario waarin de eerste fase van de rechtszaak wordt verlengd, is werkelijkheid geworden. De rechter heeft de door de Securities and Exchange Commission (SEC) aangevraagde verlenging van de discovery-fase goedgekeurd.  Dat maakt advocaat James Filan bekend op Twitter.

Wat dit betekent is dat beide partijen langer de tijd krijgen om bewijs te verzamelen die hen moet ondersteunen tijdens de rest van de rechtszaak. De zogenaamde “fact discovery” deadline is uitgesteld tot 31 augustus. Daarna vindt ook nog een “expert discovery” fase plaats die tot 15 oktober duurt.

Ripple was fel tegen een verlenging aangezien dit een “existentiële bedreiging” zou vormen voor het bedrijf. “Ripple is tegen deze verlenging omdat vertraging zeer nadelig zal zijn voor Ripple en omdat er geen goede reden is om het discover-schema te wijzigen. […] Vertraging in deze rechtszaak vormt een existentiële bedreiging voor de activiteiten van Ripple in de Verenigde Staten,” aldus het bedrijf in een motie vorige week.

We zullen dus nog in ieder geval een paar maanden moeten wachten tot deze eerste fase van de zaak afgerond is. Of we in 2021 nog een uitslag te zien krijgen is nog maar sterk de vraag. Het blijft echter nog altijd mogelijk dat beide partijen schikken, maar daar loopt Ripple CEO Brad Garlinghouse niet warm voor. Een uitspraak zou namelijk duidelijkheid scheppen voor crypto-bedrijven in de Verenigde Staten.

Ripple zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse SEC. Het bedrijf, de CEO en voormalig CEO worden beschuldigd door de SEC van de illegale verkoop van effecten met XRP. De rechtszaak zorgde eind vorig jaar voor een enorme klap op de XRP koers nadat veel crypto-beurzen hadden besloten om XRP te verwijderen. Mocht de rechter XRP als effect investeringscontract aanmerken dan zou dit mogelijk het einde van Ripple zijn. Het bedrijf zou zijn diensten dan namelijk niet meer in de VS kunnen leveren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie