Timo Bult Timo Bult
29/12/2020 19:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2020 19:30

Ripple (XRP) prijs stuitert 45% omhoog, was dit de reden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) prijs stuitert 45% omhoog, was dit de reden

Foto: rafapress/Shutterstock

Mensen met ripple (XRP) in hun wallets zitten op dit moment in een wilde emotionele achtbaan. Waar de koers van ripple de afgelopen dat hard terugzakte, stuiterde het de afgelopen uren juist weer enorm hard omhoog. Wat is de mogelijke reden achter deze stuiter?
Enkele uren geleden was op Crypto Insiders te lezen dat de ripple koers onder de $0,20 was gezakt. Dit prijsniveau zag XRP voor het laatst in juli van dit jaar en was het resultaat van een daling van ruim 60% sinds de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn aanklacht tegen Ripple indiende.
Het dieptepunt dat de koers vandaag, en dus sinds juli dit jaar bereikte was uiteindelijk een prijs van $0,1718 op cryptocurrency exchange Binance. Waar velen nog vreesden voor een verdere daling maakte XRP aan het einde van de middag een zeer opvallende beweging.
Op aardig volume schoot XRP namelijk binnen drie uur tijd met 47% omhoog naar een prijs van ongeveer $0,25. Is het puur en alleen een stuiter vanaf de $0,20 support-zone, of is er meer aan de hand?

Ripple verklaring mogelijk reden voor hoop

De stijging vond plaats vlak nadat Ripple, het bedrijf achter XRP, een nieuwe verklaring deelde op zijn website. Daarin gaat het in op de situatie die is ontstaan en verklaart het dat men eigenlijk alleen nog maar het verhaal van de SEC-kant kent. Zo schrijft het bedrijf:

“Het besluit van de SEC om deze aanklacht in te dienen gaat niet alleen over Ripple, het is een aanval op de hele crypto-industrie hier in de Verenigde Staten. We hebben altijd gezegd dat er een gevaarlijk gebrek is aan duidelijkheid over de regelgeving voor crypto in de VS – hun rechtszaak heeft al gevolgen gehad voor talloze onschuldige XRP-retailers die geen verbinding hebben met Ripple. Het heeft ook de wateren onnodig vertroebeld voor beurzen, marktmakers en handelaren. De SEC heeft meer onzekerheid op de markt geïntroduceerd en heeft actief schade toegebracht aan de gemeenschap die ze geacht worden te beschermen. Het is geen verrassing dat sommige marktdeelnemers hierdoor conservatief reageren.”

Het is mogelijk dat investeerders een sprankeltje hoop hebben gekregen door de verklaring. Ripple gaat namelijk verder met te schrijven dat het uitkijkt naar “een goede samenwerking met alle commissarissen en het nieuwe leiderschap van de SEC, eenmaal benoemd. In totaal zijn de SEC-voorzitter, zes van zijn directeuren van elke SEC-divisie, de hoofdeconoom van de SEC en de General Counsel van de SEC nu vertrokken (velen zijn vorige week vertrokken).” De vraag blijft echter of het nieuwe leiderschap veel zal veranderen aan de zaak.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie