Timo Bult Timo Bult
29/12/2020 19:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2020 19:30

Ripple (XRP) prijs stuitert 45% omhoog, was dit de reden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) prijs stuitert 45% omhoog, was dit de reden

Foto: rafapress/Shutterstock

Mensen met ripple (XRP) in hun wallets zitten op dit moment in een wilde emotionele achtbaan. Waar de koers van ripple de afgelopen dat hard terugzakte, stuiterde het de afgelopen uren juist weer enorm hard omhoog. Wat is de mogelijke reden achter deze stuiter?
Enkele uren geleden was op Crypto Insiders te lezen dat de ripple koers onder de $0,20 was gezakt. Dit prijsniveau zag XRP voor het laatst in juli van dit jaar en was het resultaat van een daling van ruim 60% sinds de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn aanklacht tegen Ripple indiende.
Het dieptepunt dat de koers vandaag, en dus sinds juli dit jaar bereikte was uiteindelijk een prijs van $0,1718 op cryptocurrency exchange Binance. Waar velen nog vreesden voor een verdere daling maakte XRP aan het einde van de middag een zeer opvallende beweging.
Op aardig volume schoot XRP namelijk binnen drie uur tijd met 47% omhoog naar een prijs van ongeveer $0,25. Is het puur en alleen een stuiter vanaf de $0,20 support-zone, of is er meer aan de hand?

Ripple verklaring mogelijk reden voor hoop

De stijging vond plaats vlak nadat Ripple, het bedrijf achter XRP, een nieuwe verklaring deelde op zijn website. Daarin gaat het in op de situatie die is ontstaan en verklaart het dat men eigenlijk alleen nog maar het verhaal van de SEC-kant kent. Zo schrijft het bedrijf:

“Het besluit van de SEC om deze aanklacht in te dienen gaat niet alleen over Ripple, het is een aanval op de hele crypto-industrie hier in de Verenigde Staten. We hebben altijd gezegd dat er een gevaarlijk gebrek is aan duidelijkheid over de regelgeving voor crypto in de VS – hun rechtszaak heeft al gevolgen gehad voor talloze onschuldige XRP-retailers die geen verbinding hebben met Ripple. Het heeft ook de wateren onnodig vertroebeld voor beurzen, marktmakers en handelaren. De SEC heeft meer onzekerheid op de markt geïntroduceerd en heeft actief schade toegebracht aan de gemeenschap die ze geacht worden te beschermen. Het is geen verrassing dat sommige marktdeelnemers hierdoor conservatief reageren.”

Het is mogelijk dat investeerders een sprankeltje hoop hebben gekregen door de verklaring. Ripple gaat namelijk verder met te schrijven dat het uitkijkt naar “een goede samenwerking met alle commissarissen en het nieuwe leiderschap van de SEC, eenmaal benoemd. In totaal zijn de SEC-voorzitter, zes van zijn directeuren van elke SEC-divisie, de hoofdeconoom van de SEC en de General Counsel van de SEC nu vertrokken (velen zijn vorige week vertrokken).” De vraag blijft echter of het nieuwe leiderschap veel zal veranderen aan de zaak.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie