Ripple (XRP) koers duikt onder $0,2, kan Japan het bedrijf en de altcoin redden?

Ripple werd onlangs aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), en dat maakt veel los in de markt. Ripple wordt beschuldigd van het illegaal verkopen van $1,3 miljard aan effecten met XRP (XRP).

Inmiddels laten steeds meer cryptocurrency-exchanges XRP vallen. Eerst waren het drie kleine exchanges: OSL, Beaxy en CrossTower. Maar eerder vandaag kondigde ook grotere exchanges als Coinbase en OKCoin aan de handel in XRP stil te leggen. Ook een aantal vermogensbeheerders, waaronder Bitwise Asset Management, Bitstamp en 21Shares hebben XRP gedumpt.

Dat zorgt ervoor dat de XRP koers in een rap tempo daalt. De koers van XRP begon eind november nog aan een indrukwekkende stijging. XRP werd toen meegetrokken door een stijgende bitcoin (BTC) koers, de hype omtrent de lancering van Ethereum 2.0, alsmede de hype omtrent de airdrop van Spark (FLR) tokens van Flare Networks.

Sinds de SEC aanklacht is de XRP koers echter weer helemaal teruggezakt. Op het moment van schrijven duikt de koers zelfs onder de psychologische grens van $0,2 voor het eerst sinds juli. XRP is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 33% gedaald en met meer dan 62% sinds het indienen van de aanklacht.

Steun vanuit Japan

Toch laat niet iedereen Ripple in de steek. SBI Holdings, een grote Japanse financiële dienstverlener heeft op 28 december een statement gepubliceerd waarin staat dat XRP geen effect is onder Japanse wetgeving:

“XRP wordt op grote schaal verhandeld door cryptocurrency-bedrijven in Japan, en volgens de Japanse wet is XRP een ‘cryptocurrency’ die onder de ‘Funds Settlement Law’ valt. Het valt niet onder ‘effecten’ volgens de ‘Financial Instruments and Exchange Act.’ XRP zal blijven verhandeld worden op cryptocurrency-exchanges als een valuta in plaats van als een effect in Japan. We denken niet dat er problemen zullen zijn.

Yoshitako Kitao, de CEO van SBI, zei vorige week ook al dat de Japanse toezichthouder duidelijk had gemaakt dat XRP geen effect is, en dat hij optimistisch is dat Ripple zal “zegevieren:”

Daarbij moet wel gezegd worden dat SBI een partner is van Ripple. Joel Edgerton, COO van Bitflyer, zegt dan ook als volgt:

“SBI maakt het mooier dan het is, en probeert de schade aan zijn reputatie in Japan als gevolg van de rechtszaak tegen Ripple te minimaliseren. SBI is een agressieve speler in de Japanse financiële sector en wil de leider worden in de Japanse crypto-markt. Het heeft echter veel andere gereguleerde bedrijven die geen negatieve invloed op hun reputatie willen zien.”

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€30.086,00 Kopen
1
Litebit
€30.324,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
€30.425,80 Kopen
3
SATOS
€30.616,10 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin als wereld reservevaluta – Oud Canadese premier en oud Amerikaanse minister van Financiën praten over BTC

Stephen Harper, voormalig minister-president van Canada voor bijna 10 jaar lang, denkt niet dat de Amerikaanse dollar (USD) snel vervangen zal worden als de...

Bitcoin (BTC) naar $115.000, voorspelt Pantera Capital op basis van S2F-model

Pantera Capital, een investeringsbedrijf en hedgefonds, voorspelt dat de koers van bitcoin (BTC) naar maar liefst $115.121 kan stijgen tegen 1 augustus. Dat meldt...

Bitcoin (BTC) prijs consolidatie zet door, grote volatiliteit aanstaande? Analist houdt deze prijzen in de gaten

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur weinig spectaculairs laten zien. Het is de bulls vooralsnog niet gelukt om de overhand te krijgen terwijl...

Bitcoin (BTC) exchange Livecoin sluit deuren na aanval; slachtoffer of exit scam?

Livecoin, een Russische cryptocurrency-exchange, sluit de deuren vanwege een hack. Dat kondigt de bitcoin-beurs op 16 januari aan: https://twitter.com/livecoin_net/status/1350460750943424512 De exchange werd naar verluidt eind december...

Bitcoin (BTC) trend volgt bull trend van 2016-2017, stelt CoinGecko in rapport over 2020

2020 was een geweldig jaar voor crypto en met name voor bitcoin (BTC). De cryptocurrency werd namelijk omarmd door grote investeerders en bedrijven, een...

Binance coin (BNB) bereikt hoogste prijs ooit, is dit de reden?

Binance coin (BNB), de cryptocurrency van een van 's werelds grootste cryptocurrency exchanges Binance, heeft een nieuwe all-time high (ATH) bereikt! Gisteren aan het einde van...