Kevin Schijven Kevin Schijven
29/12/2020 15:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2020 15:50

Ripple (XRP) koers duikt onder $0,2, kan Japan het bedrijf en de altcoin redden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) koers duikt onder $0,2, kan Japan het bedrijf redden

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple werd onlangs aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), en dat maakt veel los in de markt. Ripple wordt beschuldigd van het illegaal verkopen van $1,3 miljard aan effecten met XRP (XRP).
Inmiddels laten steeds meer cryptocurrency-exchanges XRP vallen. Eerst waren het drie kleine exchanges: OSL, Beaxy en CrossTower. Maar eerder vandaag kondigde ook grotere exchanges als Coinbase en OKCoin aan de handel in XRP stil te leggen. Ook een aantal vermogensbeheerders, waaronder Bitwise Asset Management, Bitstamp en 21Shares hebben XRP gedumpt.
Dat zorgt ervoor dat de XRP koers in een rap tempo daalt. De koers van XRP begon eind november nog aan een indrukwekkende stijging. XRP werd toen meegetrokken door een stijgende bitcoin (BTC) koers, de hype omtrent de lancering van Ethereum 2.0, alsmede de hype omtrent de airdrop van Spark (FLR) tokens van Flare Networks.
Sinds de SEC aanklacht is de XRP koers echter weer helemaal teruggezakt. Op het moment van schrijven duikt de koers zelfs onder de psychologische grens van $0,2 voor het eerst sinds juli. XRP is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 33% gedaald en met meer dan 62% sinds het indienen van de aanklacht.

Cryptospel Hamster Kombat ontploft, al kwart miljard aanmeldingen
Cryptospel Hamster Kombat ontploft, al kwart miljard aanmeldingen

Steun vanuit Japan

Toch laat niet iedereen Ripple in de steek. SBI Holdings, een grote Japanse financiële dienstverlener heeft op 28 december een statement gepubliceerd waarin staat dat XRP geen effect is onder Japanse wetgeving:

“XRP wordt op grote schaal verhandeld door cryptocurrency-bedrijven in Japan, en volgens de Japanse wet is XRP een ‘cryptocurrency’ die onder de ‘Funds Settlement Law’ valt. Het valt niet onder ‘effecten’ volgens de ‘Financial Instruments and Exchange Act.’ XRP zal blijven verhandeld worden op cryptocurrency-exchanges als een valuta in plaats van als een effect in Japan. We denken niet dat er problemen zullen zijn.

Yoshitako Kitao, de CEO van SBI, zei vorige week ook al dat de Japanse toezichthouder duidelijk had gemaakt dat XRP geen effect is, en dat hij optimistisch is dat Ripple zal “zegevieren:”


Daarbij moet wel gezegd worden dat SBI een partner is van Ripple. Joel Edgerton, COO van Bitflyer, zegt dan ook als volgt:

“SBI maakt het mooier dan het is, en probeert de schade aan zijn reputatie in Japan als gevolg van de rechtszaak tegen Ripple te minimaliseren. SBI is een agressieve speler in de Japanse financiële sector en wil de leider worden in de Japanse crypto-markt. Het heeft echter veel andere gereguleerde bedrijven die geen negatieve invloed op hun reputatie willen zien.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie