Timo Bult Timo Bult
12/12/2020 08:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2020 08:31

Dit was het effect van de SPARK airdrop snapshot op de ripple (XRP) koers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit was het effect van de SPARK airdrop snapshot op de ripple (XRP) koers

De SPARK token airdrop snapshot heeft afgelopen nacht plaatsgevonden. Wat was het effect op de ripple (XRP) koers? Kregen we wilde prijsschommelingen en een enorme dump? Je leest het hier!
Het SPARK token in de native cryptocurrency van het nieuwe blockchain-platform Flare Network. Dit netwerk zal het onder andere mogelijk maken om smart contracts met XRP te combineren. Hiermee krijgt XRP dus eigenlijk dezelfde functionaliteiten als Ethereum (ETH).
Als onderdeel van de lancering staat een airdrop op de planning. In andere woorden, er worden gratis SPARK tokens uitgedeeld. Hoeveel je van deze tokens krijgt werd afgelopen nacht bepaald. Toen werd namelijk een snapshot, of foto, van je XRP balans genomen. Voor elke XRP die je bezit krijg je 1 SPARK token.

Het effect? 

De verwachting was dat de XRP koers sterk zou gaan stijgen door iedereen die een graantje mee wilde pikken van deze gratis tokens. Terwijl vrijwel de hele markt hard steeg de afgelopen maanden, steeg XRP relatief harder dan de rest. Dit kan dus deels worden toegeschreven aan de verwachtingen omtrent deze airdrop.
Vervolgens was de verwachting dat direct na de snapshot, de XRP koers hard zou dalen door mensen die hun XRP weer verkochten. Was dit het geval?
Na de enorme stijging in november handelde XRP horizontaal in de buurt van de $0,50. Gisteren, in aanloop naar de airdrop, steeg XRP vanaf het middaguur tot middernacht bijna 13% in waarde. Er was dus vlak voor het evenement nog sprake van een kleine pump. 
Direct na de airdrop zakte XRP echter direct vrij hard onderuit, zoals verwacht. Een daling werd ingezet die ripple uiteindelijk 17,2% in waarde deed laten dalen. Inmiddels handelt XRP nu rond een prijs van $0,5290. Desalniettemin is deze beweging vrij klein ten opzichte van de recente rally en dus blijft de schade nog enigszins beperkt.
Een andere opvallende ontwikkeling is dat het aantal XRP whales een all-time high (ATH) heeft bereikt. Santiment schreef in een tweet:

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie