Timo Bult Timo Bult
17/06/2019 07:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2019 07:56

Ripple (XRP) realiseert als een van de weinige een stijging in afgelopen 24 uur

Na de flinke stijging van bitcoin (BTC) afgelopen weekend is de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie nu weer iets terug aan het zakken. Toch zijn er nog twee stijgers te vinden. Ripple (XRP) is op dit moment de grootste stijger.
Op het moment van schrijven is XRP $0,430 waard na een stijging van 2,08% in de afgelopen 24 uur. Daarmee zijn Binance Coin (BNB), +1,39%, en XRP de enige cryptocurrencies in de top 10 die op dit moment in de plus staan.
Ripple zat de afgelopen periode in een neerwaartse trend. Nadat de altcoin eind mei een high van $0,4800 neer wist te zetten, lukte het de bulls niet om de koers verder naar de $0,50 door te drukken. Sindsdien zakte XRP langzaam naar beneden waarbij het door een aantal support-niveaus heen zakte.
Op de 4-uurs grafiek vormde XRP op den duur echter een falling wedge patroon. Dit patroon is te herkennen aan de resistance- en support-lijnen die langzaam naar elkaar toe trekken. Dit signaleert in veel gevallen een trendommekeer en was daarmee dus een bullish signaal.
Op 13 juni brak de XRP koers uit dit patroon. Nadat het door de resistance-lijn van het patroon heen brak begon de koers aan een nieuwe opwaartse beweging. De koers wist uiteindelijk door te stijgen tot een high van $0,4440 op cryptocurrency exchange Bitfinex. Daar lijkt het echter weerstand tegen te zijn gekomen.
De koers zakte iets terug en handelt nu op het niveau vlak onder de $0,4300. Belangrijke support zones zijn $0,4200, $0,4000 en een stuk daaronder op $0,3650. Om verdere stijgingen te realiseren zullen de bulls de $0,4400 moeten overwinnen. Daarboven liggen nog twee resistances, een op $0,4800 en een op $0,5000.
Heb je vanmorgen de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie