Timo Bult Timo Bult
10/03/2021 09:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2021 09:33

Ripple (XRP) rechtszaak: SEC is fel in nieuwe brief aan rechter, Ripple is “juridisch ongepast”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) rechtszaak SEC is fel in nieuwe brief aan rechter, Ripple is juridisch ongepast

Foto: rafapress/Shutterstock

We kunnen weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de Ripple rechtszaak. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk een antwoord op Ripple’s eerdere moties ingediend. Het antwoord van de SEC is fel van toon en de toezichthouder neemt dus geen genoegen met stellingen van Ripple! Nieuw met de Ripple rechtszaak? Lees je dan hier in!

In een juridische brief aan Analisa Torres, een rechter van het U.S. District Court for the Southern District of New York, stelt de SEC onder andere dat Ripple zijn “verantwoordelijkheid probeert te vermijden.” De tegenargumenten die Ripple naar voren brengt zijn daarnaast “juridisch ongepast.” In de brief staat:

“In plaats van zijn eigen verplichting te erkennen om de wet te volgen, stelt Ripple in plaats daarvan dat het SEC-personeel de plicht heeft om deelnemers uit de branche bevestigend te waarschuwen voor schendingen van andere deelnemers – zelfs als het personeel bezig is met het uitvoeren van een niet-openbaar onderzoek – een vereiste dat niet bestaat in ons rechtssysteem.”

De SEC voegt hieraan toe dat Ripple’s argument dat de wetgeving “vaag” is, tevens onjuist is:

“Het argument van Ripple is in wezen dat de term “investeringscontract”, zoals gedefinieerd door decennia van jurisprudentie, te vaag is. Dat argument is echter herhaaldelijk door rechtbanken afgewezen. Het Tweede Circuit heeft het argument minstens tweemaal afgewezen, en minstens twee districtsrechtbanken in dit Circuit hebben het argument specifiek afgewezen in de context van de toepassing van Howey op effecten met digitale activa.”

Kortom, de strijd gaat door en de SEC is niet van plan op te geven. Het felle en directe antwoord van de SEC kan een teken zijn dat een eventuele schikking vooralsnog niet aan de orde is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie