Timo Bult Timo Bult
25/09/2021 13:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2021 13:20

Ripple (XRP) staat open om met de SEC te schikken, maar onder 1 belangrijke voorwaarde

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Ripple (XRP) staat open om met de SEC te schikken, maar onder 1 belangrijke voorwaarde

Foto: rafapress/Shutterstock

De rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) houdt de gemoederen wereldwijd al lange tijd bezig. Verliest Ripple, dan zou dit het einde betekenen van de zakelijke activiteiten in de Verenigde Staten. Wint Ripple, dan zou dit voor de hele crypto-industrie in dat land een overwinning zijn. Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft gisteren in een interview met Fox Business laten weten open te staan om te schikken, maar onder een voorwaarde.

Ripple’s rechtszaak wordt door iedereen in de crypto-community, maar zeker XRP-bezitters op de voet gevolgd. Moties vliegen over en weer, elk natuurlijk met de bedoeling om de tegenpartij buiten te spel te zetten. Tot op heden is het nog niet echt duidelijk welke kant de zaak op leunt. Wel bracht Ripple de afgelopen weken een aantal goede punten naar voren, bijvoorbeeld door een verzoek in te dienen om data te verkrijgen waaruit zou moeten blijken dat SEC-werknemers XRP in bezit hadden.

Garlinghouse nam lange tijd het standpunt in op geen enkel moment te willen schikken met de SEC. Hij stelt de zaak voor alle crypto-projecten te voeren om meer duidelijkheid te krijgen in de wet- en regelgeving in de VS. Nu laat hij bij Fox Business weten dat die deur alsnog wel op een kiertje staat:

“Voor zover we met de SEC een constructieve weg voorwaarts kunnen vinden, willen we die natuurlijk vinden. Er is echter geen scenario wanneer we ons gaan schikken, tenzij er absolute zekerheid is over wat XRP is op de go-forward-basis. […] We hebben een duidelijke visie over hoe XRP een extreem krachtig hulpmiddel kan zijn… Er zijn veel andere mensen in de cryptogemeenschap en de XRP-gemeenschap die geweldige dingen doen met XRP.”

Ripple’s zaken in het buitenland gaan ondanks de rechtszaak gewoon verder. De binnenlandse zaken zijn geschaad maar die in het buitenland bloeien nog altijd, aldus Fox News’ Charles Gasparino in een tweet eerder deze maand.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie