Timo Bult Timo Bult
19/09/2021 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2021 11:01

‘Ripple’s (XRP) zaken in het buitenland bloeien, ondanks SEC rechtszaak’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple's (XRP) zaken in het buitenland bloeien, ondanks SEC rechtszaak

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) zit al lange tijd verwikkeld in een ingewikkelde rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Toch weten verschillende bronnen te melden dat de zaken van Ripple buiten de Verenigde Staten juist goed lopen.

De SEC klaagde eind vorig jaar Ripple aan omtrent de illegale verkoop van zogeheten securities, in de vorm van XRP tokens. Sindsdien zien we motie na motie elkaar opvolgen in de zaak, elk met als doel de rechter te overtuigen dat XRP geen, of wel een security is. Mocht de rechter voor dit laatste gaan dan zou Ripple diep in de problemen komen in de VS. Het zou dan forse boetes moeten betalen en het netwerk zou in principe niet meer bruikbaar zijn binnen de grenzen van het land.

In een van de meest recente zetten van Ripple hoopt het bedrijf de toezichthouder in een hoek te drijven. Het probeert namelijk middels aangevraagde documenten te bewijzen dat SEC werknemers XRP in bezit hadden ten tijde dat de SEC al aan zou hebben gegeven dat XRP effecten zijn. Hierover lees je in dit artikel meer. 

Maar Ripple’s netwerk, dat voornamelijk gericht is op het faciliteren van snelle en goedkope internationale betalingen, is natuurlijk ook actief buiten de VS. En in het buitenland zouden de zaken van Ripple nog steeds goed gaan. Dat zouden bronnen dichtbij Ripple tegen FOX News’ Charles Gasparino hebben gezegd:

“Mensen die dicht bij Ripple staan, zeggen dat terwijl de SEC Enforcement-zaak over XRP zijn binnenlandse zaken heeft geschaad, zijn zaken in het buitenland bloeien, een verder bewijs dat de SECGov-agenda voor cryptohandhaving innovatie dwingt buiten de VS plaats te vinden.”

Gasparino stelt dat de actie van de SEC en de mogelijke negatieve gevolgen voor Ripple innovatie uiteindelijk weg zal drijven uit de VS. Het zal interessant worden hoe deze zaak zich de komende maanden verder ontwikkelt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie