Shane Kuijpers
17/05/2021 15:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2021 15:08

Ripple (XRP) verzamelt voldoende handtekeningen, wordt rechtszaak met SEC beëindigd?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) verzamelt voldoende handtekeningen, wordt rechtszaak met SEC beëindigd

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) bezitters zijn een petitie gestart tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De petitie is gestart om de rechtszaak tegen Ripple te beëindigen.

Thomas Hodge, oprichter van Crypto & Policy, heeft 30.000 aantekeningen bij elkaar weten te verzamelen en dat is voldoende om aan de SEC te vragen om de rechtszaak te laten vallen. Ripple wordt door SEC beschuldigd van het onrechtmatig verkopen van effecten in de vorm van ripple (XRP). De petitie werd afgelopen vrijdag ingediend aan het adres van Gary Gensler, hoofd van de Securities and Exchange Commission.

Schade voor XRP-houders

Hodge is van mening dat het imago van Ripple onterecht is aangetast door de SEC. Hierin wordt hij bijgestaan door duizenden XRP-bezitters, die door de aanstaande rechtszaak de waarde van de munt fors hebben zien zakken. Ripple had eerder al hun raad van bestuur versterkt in de strijd tegen de rechtszaak.

De aanhangers van de ingediende petitie willen nu dus dat de SEC de rechtszaak laat voor wat het is en vragen de organisatie om een andere strategie te hanteren die beter past bij de crypto-industrie:

“Beëindig de Ripple-rechtszaak en stop de SEC met het verzinnen van cryptocurrency-regels via rechtszaken in plaats van deze regels zelf goed te schrijven, met publieke input en samenwerking met het Amerikaanse Congres.”

De intenties van Carl Hoecker, inspecteur-generaal van de SEC, worden ook in twijfel getrokken door de aanhangers van de petitie en willen ook dat dit onderzocht wordt.

Ripple had eerder al een motie ingediend om XRP-houders toe te laten tot de rechtszaak. De waardevermindering van de digitale munt heeft al voor miljarden dollars aan schade opgeleverd en Ripple vindt dat bezitters van de munt om die reden inspraak, of op z’n minst inzicht zou moeten hebben.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie