Kevin Schijven Kevin Schijven
20/04/2021 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2021 12:30

Ripple (XRP) fan dient opnieuw motie in om namens community aan te sluiten bij rechtszaak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) fan dient opnieuw motie in om namens community aan te sluiten bij rechtszaak

Foto: rafapress/Shutterstock

Advocaat John E. Deaton heeft weer een “motie tot interventie” ingediend bij de rechtbank van New York. Hij wil zich aansluiten in de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Deaton wil in de rechtszaak opkomen voor de belangen van XRP houders die, volgens de advocaat, benadeeld worden door de SEC. Ripple wordt in de zaak door de SEC beschuldigd van de illegale verkoop van effecten met de XRP cryptocurrency.

Deaton probeerde al een maand geleden aan te sluiten, maar in eerste instantie werd zijn motie afgewezen. Vervolgens diende hij een verzoek in bij de rechtbank om het opnieuw te proberen en deze werd wel goedgekeurd. Vandaag was de deadline om een nieuwe motie in te dienen en Deaton was net op tijd.

In een toelichting op zijn website, Crypto-Law.us, beweert Deaton dat de SEC achter iedereen aankomt die verbonden is aan XRP. De SEC daarentegen zegt dat het alleen om Ripple gaat. Deaton zegt ook dat de rechtszaak al tot enorme schade heeft geleid, maar de XRP koers staat momenteel hoger dan in het in jaren is geweest.

“Toen we de rechtbank vroegen om onze stem te horen, spotte en beledigde de SEC ons in hun formele reactie, door te zeggen dat wij allemaal die bijkomende schade hebben geleden door hun slecht opgezette rechtszaak moeten zwijgen.”

Aldus Deaton. Hij beweert ook dat als de SEC succesvol is, achter de hele crypto-markt aan zal gaan, maar dat lijkt zeer onwaarschijnlijk. Ook is er nergens in zijn blogartikel of motie iets te vinden over de centralisatie van Ripple en XRP ten opzichte van andere crypto die ten grond slag ligt aan de rechtszaak.

De SEC krijgt tot 3 mei om een reactie in te dienen en de rechter krijgt tot 17 mei om een beslissing te nemen over de motie. Ripple advocaten dienden onlangs ook een document in bij de rechtbank. Voormalig Ripple CTO Jed McCaleb blijft ondertussen vrolijk doorgaan met het dumpen van enorme hoeveelheden XRP.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie