Timo Bult Timo Bult
19/04/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2021 14:55

Ripple (XRP) advocaten: ‘De SEC gaat zijn boekje te buiten, en dat moet stoppen’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) advocaten De SEC gaat zijn boekje te buiten, en dat moet stoppen

Foto: rafapress/Shutterstock

De advocaten die Ripple (XRP), CEO Brad Garlinghouse en voormalig CEO Chris Larsen vertegenwoordigen vinden dat de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn boekje te buiten gaat. Dat is te lezen in een gisteren gepubliceerde brief aan de rechter in de zaak.

Ripple zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse SEC. Het bedrijf, de CEO en voormalig CEO worden beschuldigd door de SEC van de illegale verkoop van effecten met XRP. De rechtszaak zorgde eind vorig jaar voor een enorme klap op de XRP koers nadat veel crypto-beurzen hadden besloten om XRP te verwijderen.

In de recente brief spreken de advocaten van de drie partijen over dat de SEC een “intimidatietactiek” toepast. Die tactiek zou onder andere bestaan uit het benaderen van buitenlandse toezichthouders om daar financiële gegevens op te vragen over de drie. Dit zou zakenpartners van Ripple af kunnen schrikken:

“Bij het proces uiteengezet in het Memoranda van overeenstemming is een buitenlandse effectenregelgever betrokken bij het ontdekkingsproces, wat een aanzienlijke impact heeft op de ontvanger van de verzoeken, inclusief de buitenlandse zakenpartners van Ripple, en neerkomt op een ongerechtvaardigde intimidatietactiek,”

De SEC heeft volgens de advocaten bij 67 derde partijen gegevens op proberen te vragen. Hieronder vallen onder andere de toezichthouders van Singapore, Japan en het Verenigd Koninkrijk. De advocaten leggen uit:

“Dit heeft een aanzienlijk slecht effect gehad op de commerciële en zakelijke activiteiten van Ripple met partners in die rechtsgebieden die verzoeken hebben ontvangen van buitenlandse toezichthouders met betrekking tot deze actie,”

De advocaten vragen de rechter nu om de SEC tot stoppen te dwingen en niet langer bij buitenlandse toezichthouders aan te kloppen voor gegevens.

Ripple behaalde de afgelopen weken enkele kleine overwinningen met moties die werden afgewezen en goedgekeurd. De XRP koers kreeg hierdoor een positieve stimulans. Maar juichen XRP investeerders misschien een beetje vroeg?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie