Timo Bult Timo Bult
19/04/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2021 17:33

Voormalig Ripple CTO gaat door met XRP dumpen, wanneer is zijn wallet leeg?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Voormalig Ripple CTO gaat door met XRP dumpen, wanneer is zijn wallet leeg

De voormalige Chief Technology Officer (CTO) van Ripple (XRP), Jed McCaleb, heeft weer een grote hoeveelheid XRP verkocht. Over de afgelopen 10 dagen zou het gaan om ongeveer 140 miljoen XRP ter waarde van rond de $195 miljoen. Waarom doet McCaleb dit en wanneer gaat hij stoppen?

McCaleb is een grote persoonlijkheid in de crypto-wereld. De man is namelijk medeoprichter van Ripple, Stellar (XLM) en de bekende cryptocurrency exchange Mt. Gox (die inmiddels niet meer bestaat). In 2013 verliet McCaleb Ripple na onenigheden over de toekomst van het project. Hij kreeg een behoorlijke gouden handdruk toen hij vertrok.

Hij kreeg namelijk 9 miljard XRP als beloning voor zijn werk bij Ripple. Via de bekende ‘tacostand‘ wallet verkoopt hij consequent XRP en casht met de huidige koersen een mooi bedrag. Onderdeel van de overeenkomst tussen hem en Ripple is echter de voorwaarde dat hij niet alles in een keer dumpt. Dit om grote koersschommelingen te voorkomen.

De afgelopen dagen verkocht hij 140 miljoen XRP ter waarde van $195 miljoen. Zodoende blijft er nog 453,8 miljoen XRP over in zijn wallet. Naar schatting is zijn wallet met het huidige verkooptempo in augustus of september leeg.

McCaleb lijkt er dus geen gras over te laten groeien. XRP zou potentieel grote volatiliteit kunnen gaan ondervinden zodra duidelijk wordt of Ripple de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) verliest of wint. Of dit ook de reden is dat hij blijft verkopen is niet bekend.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Twee bitcoin whales ontwaken na 10 jaar met miljoenenwinst
Welke crypto kochten whales deze week naast bitcoin?
Advertentie