Timo Bult Timo Bult
19/04/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2021 17:33

Voormalig Ripple CTO gaat door met XRP dumpen, wanneer is zijn wallet leeg?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Voormalig Ripple CTO gaat door met XRP dumpen, wanneer is zijn wallet leeg

De voormalige Chief Technology Officer (CTO) van Ripple (XRP), Jed McCaleb, heeft weer een grote hoeveelheid XRP verkocht. Over de afgelopen 10 dagen zou het gaan om ongeveer 140 miljoen XRP ter waarde van rond de $195 miljoen. Waarom doet McCaleb dit en wanneer gaat hij stoppen?

McCaleb is een grote persoonlijkheid in de crypto-wereld. De man is namelijk medeoprichter van Ripple, Stellar (XLM) en de bekende cryptocurrency exchange Mt. Gox (die inmiddels niet meer bestaat). In 2013 verliet McCaleb Ripple na onenigheden over de toekomst van het project. Hij kreeg een behoorlijke gouden handdruk toen hij vertrok.

Hij kreeg namelijk 9 miljard XRP als beloning voor zijn werk bij Ripple. Via de bekende ‘tacostand‘ wallet verkoopt hij consequent XRP en casht met de huidige koersen een mooi bedrag. Onderdeel van de overeenkomst tussen hem en Ripple is echter de voorwaarde dat hij niet alles in een keer dumpt. Dit om grote koersschommelingen te voorkomen.

De afgelopen dagen verkocht hij 140 miljoen XRP ter waarde van $195 miljoen. Zodoende blijft er nog 453,8 miljoen XRP over in zijn wallet. Naar schatting is zijn wallet met het huidige verkooptempo in augustus of september leeg.

McCaleb lijkt er dus geen gras over te laten groeien. XRP zou potentieel grote volatiliteit kunnen gaan ondervinden zodra duidelijk wordt of Ripple de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) verliest of wint. Of dit ook de reden is dat hij blijft verkopen is niet bekend.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie