Rico Engelbarts
17/05/2020 13:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2020 13:16

Ripple (XRP) wordt geïntegreerd met Japanse geldautomaten

In het meest recente financieel rapport van SBI Holdings wordt een nieuw plan aangekondigd om de geldautomaten van verschillende banken in heel Japan te integreren met het door Ripple aangedreven schikkingsplatform, MoneyTap. Het doel is hiermee om consumenten, die gebruik maken van geldautomaten, gemakkelijker toegang te geven tot hun geld, ongeacht hun bankrelatie.
In september 2019 verklaarde SBI chief executive en Ripple bestuurslid Yoshitaka Kitao dat het bedrijf van plan was om XRP (XRP) te gebruiken voor terugbetalingen. Kort daarna werd MoneyTap in oktober 2019 gelanceerd op iOS en Android, waardoor directe geldoverboekingen mogelijk werden via QR-code of telefoonnummer.
SBI beweert dat de nieuwe integratie banken de mogelijkheid zal geven om hun kosten, die gemaakt worden door het gebruik van geldautomaten, te verminderen.
“Momenteel heeft elke bank een geldautomaat met een eigen bank-app, maar met een gemeenschappelijke web-app kan elke geldautomaat gebruikt worden als een eigen, gezamenlijk beheerde multi-bank-geldautomaat.”

Ook Sygnum Bank voegt XRP-ondersteuning toe

Nadat de medeoprichter van Sygnum, Mathias Imbach, zei dat hij onder de indruk was van de wereldwijde acceptatie van Ripple, gezien er al meer dan 300 financiële instellingen zich bij het RippleNet-betalingsnetwerk hebben aangesloten, introduceert ook Sygnum ondersteuning voor XRP-handel en kredietdiensten.

“De op XRP-gebaseerde oplossingen pakken de pijnpunten aan van de snelgroeiende overschrijvingsmarkt die inmiddels een wereldwijde waarde van 700 miljard dollar heeft bereikt.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie