Thom Derks Thom Derks
21/03/2023 16:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2023 16:50

Ripple zet belangrijke stap in verdediging tegen SEC, XRP koers stijgt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
XRP in de problemen vanwege tegenstrijdige uitspraak Terra

Foto: simon jhuan/Shutterstock

De juridische strijd tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) over de kwalificatie van de XRP token is nog altijd in volle gang. Niet lang geleden besloot een rechter in een vergelijkbare zaak in het nadeel van de SEC te oordelen. Ripple gebruikt de beslissing van die andere rechter nu om ook zijn eigen zaak tegen de SEC te versterken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat staat er op het spel?

De grote vraag in deze rechtszaak is wat er nu eigenlijk op het spel staat voor Ripple en XRP. Het antwoord is: heel veel. Overigens kan deze zaak niet alleen impact hebben op Ripple en zijn XRP token, maar ook op de crypto-industrie in het geheel.

Volgens de SEC kwalificeert de token van Ripple namelijk als een effect onder de Amerikaanse wetgeving. Als dit het geval is, dan heeft Ripple in het verleden een illegale effectenuitgifte gedaan.

Je mag niet zomaar een effect op de markt brengen en deze aan het grote publiek verkopen. Om dat te doen moet je aan een aantal regels en voorwaarden voldoen.

Daarnaast mogen beursplatformen zonder de juiste vergunningen geen effecten verhandelbaar maken. Dit betekent waarschijnlijk dat XRP van platformen als Binance en Kraken verdwijnt als de rechter in het voordeel van de SEC besluit.

Advertentie

Eind april de beslissing?

Als je het aan advocaat en XRP fan John E. Deaton vraagt, dan krijgen we waarschijnlijk in april al een beslissing van de rechter in de zaak tussen de SEC en Ripple. Deaton is een advocaat die de juridische strijd van Ripple tegen de Amerikaanse financiële waakhond op de voet volgt.

“Als we in april zitten en de rechter nog steeds niets heeft besloten, dan zou dat inconsistent zijn met eerdere beslissingen van haar”, aldus Deaton. Wat dat betreft hoeft het dus niet lang meer te duren voordat we duidelijkheid hebben over deze belangrijke zaak.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP koers schiet omhoog

Het nieuws omtrent de rechtszaak lijkt eindelijk de XRP koers aan te wakkeren. Nadat de koers twee maanden lang vastzat, maakte XRP vandaag een sprong van maar liefst 12% en tikt op het moment van schrijven $0,43 aan, de hoogst prijs sinds de FTX crash in november 2022. Onze analisten uit de Premium omgeving deelden daarom een nieuwe blik op de XRP koers.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie