Rico Engelbarts
21/04/2020 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2020 19:00

Ripple's (XRP) On-Demand Liquidity ziet toename liquiditeit door institutionele spelers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple's (XRP) On-Demand Liquidity ziet toename liquiditeit door institutionele spelers

Foto: rafapress/Shutterstock

Volgens de vicepresident wereldwijde institutionele markten van Ripple brengen institutionele handelaren steeds meer liquiditeit naar Ripple’s XRP-aangedreven grenzeloze betalingsproduct, On-Demand Liquidity (ODL).
Ripple VP Breanne Madigan zegt dat de liquiditeit van XRP de ‘levensader’ is van ODL, waarbij de risico’s en kosten van elke transactie worden verlaagd.

“De aanhoudende groei van ODL heeft geleid tot een groeiend aantal financiële instellingen, betalingsproviders en marketmakers die in XRP handelen. De resulterende toename van het institutionele handelsvolume heeft ertoe bijgedragen dat XRP, met name in ODL-corridors, meer liquiditeit heeft gekregen, ondanks de recente marktturbulentie rond de COVID-pandemie.”

De grootste cryptocurrency-exchange in Mexico, Bitso, heeft zijn bereik vergroot door gebruik te maken van ODL, waardoor het XRP/peso-volume dramatisch is toegenomen. De exchange verwerkt nu ook 2,5% van de transactie van de Verenigde Staten naar Mexico, de op twee na grootste overboekingsmarkt ter wereld. Een prestatie die volgens de directie dankzij de samenwerking met Ripple mogelijk is.
Volgens Barbara Gonzalez Briseno, hoofd financiën van Bitso, heeft de technologie van Ripple ervoor gezorgd dat ze nog maar een fractie van de traditionele kosten voor transacties in rekening te brengen. Madigan zegt in de toekomst ook de XRP-liquiditeit te kunnen helpen verhogen van exchanges die geen ODL-partners zijn.

“Maar zelfs niet-ODL-partner exchanges zoals Kraken of Coinbase zullen bijdragen aan een stijgende liquiditeit. Naarmate non-ODL-partner exchanges meer mainstream worden, zullen óók grotere institutionele handelaren transacties gaan uitvoeren in XRP, waardoor orderboeken – inclusief ODL-orderboeken – liquider worden.”

Crypto Insider Michiel laat in zijn onlangs verschenen bitcoin koersvideo weten dat er mogelijk een grote move aan zit te komen. Benieuwd naar zijn bevindingen? Bekijk dan hier zijn video!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie