Shane Kuijpers
17/09/2021 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2021 19:05

Ruim 200 smart contracts op Cardano (ADA) blockchain, maar zijn ze al in gebruik?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ruim 200 smart contracts op Cardano (ADA) blockchain, maar zijn ze al in gebruik

Cardano (ADA) heeft afgelopen maandag de langverwachte Alonzo update gelanceerd. Dat heeft er voor gezorgd dat de smart contracts applicatie er ein-de-lijk is. Momenteel zouden er ruim 200 smart contracts aangesloten zijn op de Cardano blockchain, maar hier zit wat achter.

Op dit moment zijn de 200 genoemde smart contracts namelijk in timelock. Dit betekent dat ze niet kunnen worden gebruikt door ontwikkelaars totdat ze worden vrijgegeven. De smart contracts zijn dus al wel beveiligd op de Cardano blockchain en horen ze bij ontwikkelaars. Echter, zullen ze dus pas echt in gebruik komen wanneer de juiste protocollen zijn ontwikkeld.

Een derde partij, Vercel App, weet overigens te melden dat er ondertussen al ruim 2.300 smart contracts klaarstaan voor gebruik. Nadat de protocollen klaar zijn dus.

Sinds Cardano in 2017 werd opgericht werd er reikhalzend uitgekeken naar de smart contracts toepassing die er te zijner tijd zou komen. Sinds de recente lancering van Cardano’s Alonzo hard fork is het nu dan eindelijk zo ver. 

Oprichter van Cardano en IOHK, Charles Hoskinson, zei vrijdag dat de gedecentraliseerde financiële (DeFi) ruimte benut kan worden nu Cardano smart contracts ondersteunt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tweede golf voor DeFi en Cardano

Hoskinson spreekt over een tweede golf voor DeFi. Liquiditeit, interoperabiliteit en de mogelijkeheid om multi-chain inzetbaar te zijn, zijn volgens Charles eigenschappen die de winnaars van de tweede golf zouden moeten hebben. Hij zegt ook dat Cardano dusdanig is gebouwd en ontwikkeld dat het perfect is voor de tweede golf van DeFi.

Er zijn een aantal opvallende projecten op de Cardano blockchain die smart contracts in timelock hebben of van plan zijn om binnenkort te lanceren. GREED, een beloningstoken dat Cardano’s ADA teruggeeft aan de bezitters, is hier een voorbeeld van. Liqwid, een open-source en niet-custodiaal liquiditeitsprotocol voor rentecurves nog zo een. Daarnaast heb je ook nog SingularityNET, een platform waarmee iedereen kunstmatige intelligentie diensten op schaal kan creëren, delen en geld aan kan verdienen. Cardax, de eerste gedecentraliseerde exchange op Cardano is ook een interessant project wat er aan zit te komen. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie