Shane Kuijpers
17/05/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2021 11:15

Samsung Galaxy smartphones ondersteunen vanaf nu bitcoin (BTC) wallets als Ledger

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Samsung Galaxy smartphones ondersteunen vanaf nu bitcoin (BTC) wallets als Ledger

In de afgelopen maanden is cryptocurrency aanzienlijk populairder geworden en treden steeds meer mensen toe tot de markt. Door die toenemende populariteit zijn er bedrijven die hier met extra diensten of producten op inspelen. Zo ook Samsung.

Samsung heeft aangekondigd dat alle apparaten van de Galaxy-lijn vanaf nu wallets van derde partijen zoals Ledger zullen ondersteunen. Deze wallets worden gebruikt bij de opslag en het beheer van cryptocurrencies. Ledger heeft overigens recent wel met een aanklacht te kampen gehad vanwege een datalek.

Handige software

Samsung kwam zelf al met een persbericht. Daarin staat vermeld dat gebruikers nu hun crypto bezittingen kunnen verplaatsen en op kunnen slaan op de ‘Samsung Blockchain Wallet’, die beschikbaar is op de Galaxy apparaten. Daarnaast is er een ‘Samsung Blockchain Keystore’ waardoor het apparaat in verbinding kan komen met hardware wallets zoals de producten van Ledger, te weten het Nano S en Nano X model.

Bitcoin, ethereum, tron en verschillende ERC tokens zijn onder andere de cryptomunten die men kan opslaan in de Samsung Blockchain Wallet.

Goede stap

Voor Samsung gebruikers die ook crypto bezitten is dit een zeer goede stap. Ze hebben nu eenvoudig toegang tot hun tokens en kunnen de opslag regelen vanaf hun telefoon. Gebruikers hoeven dus niet meer te kiezen tussen hun Samsung toestel en hun crypto-wallet, maar kunnen het in plaats daarvan integreren.Bovendien ontvangen ze via een bijbehorende app ook het nieuws en handige informatie. Dit is niet de eerste stap die Samsung zet ter ondersteuning van de crypto-industrie. Zo hadden ze al ooit een bitcoin-emoji aan het toetsenbord toegevoegd en hadden ze ook al eerder een officiële ingebouwde crypto-wallet ontwikkeld.

De verwachting is dat meer smartphone fabrikanten zullen gaan volgen met een soortgelijke stap, om de concurrentie bij te blijven. Dit zal voor veel crypto bezitters en gebruikers, evenals bedrijven als Ledger, nieuwe opties met zich mee gaan brengen. Dat kan vervolgens alleen meer positief zijn voor de crypto-industrie.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie