Timo Bult Timo Bult
09/04/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2021 13:15

Bitcoin (BTC) wallet fabrikant Ledger aangeklaagd na datalek van 250.000 woonadressen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) wallet fabrikant Ledger aangeklaagd na datalek van 250.000 woonadressen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De crypto-hardware wallet fabrikant Ledger en zijn ecommerce-partner Shopify worden aangeklaagd naar aanleiding van het enorme datalek dat vorig jaar aan het licht kwam. John Chu en Edward Baton willen middels een rechtszaak Ledger en Shopify ertoe dwingen de geleden schade te vergoeden.

De aanklacht werd in de Amerikaanse staat Californië ingediend. In de aanklacht valt te lezen dat de bedrijven het datalek “nalatig hebben toegestaan en het vervolgens roekeloos genegeerd hebben.” Ze worden er daarnaast van beschuldigd het datalek vervolgens te verhullen.

De data werd gelekt door werknemers van Shopify die honderdduizenden telefoonnummers, e-mailadressen en fysieke adressen verkochten op de zwarte markt. Chu, Baton en vele duizenden andere klanten van Ledger werden na het lek benaderd door criminelen die middels phishing en bedreiging crypto afhandig probeerden te maken. De aanklagers verloren hierdoor zelf veel crypto.

Chu zou $267.000 aan bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) hebben verloren terwijl Baton $75.000 aan stellar (XLM) verloor. Dat geld willen ze nu dus terug aangezien Ledger nalatig heeft gehandeld. In de aanklacht valt te lezen:

“Het wangedrag van Ledger en Shopify heeft een doelwit gemaakt van Ledger-klanten, met hun identiteit bekend of beschikbaar voor elke hacker ter wereld. De aanhoudend gebrekkige reactie van Ledger verergerde de schade. Door niet elke getroffen klant afzonderlijk op de hoogte te stellen of de volledige omvang van de breuk toe te geven.”

Mocht je een e-mail ontvangen van Ledger of bijvoorbeeld een crypto exchange, controleer dan altijd de afzender. Indien je wordt gevraagd persoonlijke informatie of een wachtwoord in te vullen, wees dan altijd extra behoedzaam.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie