Timo Bult Timo Bult
13/01/2021 19:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2021 19:50

Bitcoin (BTC) hardware wallet fabrikant Ledger geeft toe dat er nog meer adressen zijn gelekt in ander voorval

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) hardware wallet fabrikant Ledger geeft toe dat er nog meer adressen zijn gelekt in ander voorval

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende bitcoin (BTC) hardware wallet fabrikant Ledger geeft toe weer data van klanten verloren te hebben tijdens een lek. Dit keer was het de e-commerce provider van het bedrijf dat zorgde voor een lek. Het bedrijf geeft dus toe dat er weer een lek was, al is het opvallend wanneer dit lek heeft plaatsgevonden.
Dat was namelijk al in de periode van april tot en met juni 2020! In een verklaring op Twitter schrijft het bedrijf dat een aantal “malafide teamleden” van Shopify gevoelige data hebben weggesluisd bij Ledger.

“Onlangs hebben we nieuws gedeeld over een datadump. Op 23 december werden we gewaarschuwd door onze e-commerceprovider Shopify over een incident in april en juni ’20 waarbij hun malafide teamleden de klantendatabases van verkopers exporteerden. Data van Ledger zat bij de gestolen data.”


Voor wie het cryptonieuws de afgelopen maanden heeft gevolgd weet al dat Ledger in december ook al betrokken was bij een grote datadump. Gevoelige gegevens, waaronder e-mailadressen, fysieke adressen en telefoonnummers, werden toen op een forum gedumpt. Het zou toen gaan om 250.000 fysieke adressen en telefoonnummers.
Ledger meldt dat 93% van de door Shopify gelekte data dezelfde data betreft als in de eerdere dump. Maar 7%, wat zich vertaalt in ongeveer 20.000 adressen, zijn ‘nieuw.’ Een pijnlijk voorval aangezien in sommige gevallen de veiligheid van de klanten van Ledger in het geding is.
Het is natuurlijk niet fijn wanneer je een dreigement ontvangt via e-mail of zelfs telefoon waarin je met fysiek geweld bedreigd wordt. Betaal echter nooit losgeld en bel de politie wanneer je het gevoel hebt dat je daadwerkelijk in gevaar bent.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie