Klanten bitcoin wallet fabrikant Ledger worden bedreigd met fysiek geweld

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat het klantenbestand van Ledger, een crypto-wallet fabrikant, was uitgelekt. Meer dan een miljoen e-mail adressen, alsmede 270.000 fysieke adressen en telefoonnummers, zijn op straat komen te liggen.

Een deel van dit klantenbestand werd al afgelopen zomer uitgelekt en klanten van Ledger kampen al enige tijd hierdoor met phishing scams. Ze ontvangen regelmatig berichten dat ze hun software moeten updaten en worden vervolgens gevraagd om hun zogeheten recovery phrases te delen.

Inmiddels blijkt dat deze scammers de druk opvoeren. Nu dat ook fysieke adressen bekend zijn, ontvangen sommige klanten zelfs dreigementen met fysiek geweld:

Ledger meldde zojuist dat het bedrijf op de hoogte is van deze ontwikkeling en raadt mensen aan geen losgeld te betalen:

Ook zijn er meldingen van zogenaamde sim swaps. ‘JimboChewdip’ meldt dat $2.000 uit zijn Coinbase account is gestolen:

Andreas Antonopoulos, een bekende analist in de sector, meldt dat zijn livestream massaal werd aangevallen door meer dan een honderd bots:

Pascal Gauthier, CEO van PayPal meldt aan Decrypt dat het onmogelijk is voor het bedrijf om klanten te vergoeden als hun fondsen worden gestolen:

“Wanneer je een datalek van deze omvang hebt voor zo’n klein bedrijf, vergoeden we niet voor een miljoen gebruikers, en alle apparaten, dat is gewoon niet mogelijk. Het zou het bedrijf ombrengen.”

Hij beweert ook dat deze fraudeurs alleen dit soort tactieken toepassen om mensen af te schrikken, ze zullen hoogstwaarschijnlijk niet echt langskomen:

“Het is gewoon een online scam om je bang te maken. Dat is wat werkt voor aanvallers. Om daadwerkelijk naar iemands huis te gaan, is een zeer kostbare zaak. Ook al is het een mogelijkheid en we ontkennen niet dat het een mogelijkheid is, er is geen grote kans dat dit zal gebeuren. De database is uitgelekt in juni en niemand heeft ooit een dergelijke aanval gerapporteerd.”

Veel klanten zijn woedend over de situatie en dreigen het bedrijf aan te klagen. Nog even voor de zekerheid: deel met niemand je recovery phrase!

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.364,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
€25.576,00 Kopen
2
Litebit
€25.586,70 Kopen
3
SATOS
€25.811,20 Kopen
Meer nieuws

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...

Bitcoin (BTC) uitbraak boven $34.000 krijgt rood vervolg, altcoins dalen mee

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) bulls een poging deden om de $34.000 te breken. Deze poging mislukte uiteindelijk waarmee bitcoin weer een flink...

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...