Kevin Schijven Kevin Schijven
22/12/2020 15:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2020 15:13

Klanten bitcoin wallet fabrikant Ledger worden bedreigd met fysiek geweld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Klanten bitcoin wallet fabrikant Ledger worden bedreigd met fysiek geweld

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat het klantenbestand van Ledger, een crypto-wallet fabrikant, was uitgelekt. Meer dan een miljoen e-mail adressen, alsmede 270.000 fysieke adressen en telefoonnummers, zijn op straat komen te liggen.
Een deel van dit klantenbestand werd al afgelopen zomer uitgelekt en klanten van Ledger kampen al enige tijd hierdoor met phishing scams. Ze ontvangen regelmatig berichten dat ze hun software moeten updaten en worden vervolgens gevraagd om hun zogeheten recovery phrases te delen.
Inmiddels blijkt dat deze scammers de druk opvoeren. Nu dat ook fysieke adressen bekend zijn, ontvangen sommige klanten zelfs dreigementen met fysiek geweld:


Ledger meldde zojuist dat het bedrijf op de hoogte is van deze ontwikkeling en raadt mensen aan geen losgeld te betalen:


Ook zijn er meldingen van zogenaamde sim swaps. ‘JimboChewdip’ meldt dat $2.000 uit zijn Coinbase account is gestolen:


Andreas Antonopoulos, een bekende analist in de sector, meldt dat zijn livestream massaal werd aangevallen door meer dan een honderd bots:


Pascal Gauthier, CEO van PayPal meldt aan Decrypt dat het onmogelijk is voor het bedrijf om klanten te vergoeden als hun fondsen worden gestolen:

“Wanneer je een datalek van deze omvang hebt voor zo’n klein bedrijf, vergoeden we niet voor een miljoen gebruikers, en alle apparaten, dat is gewoon niet mogelijk. Het zou het bedrijf ombrengen.”

Hij beweert ook dat deze fraudeurs alleen dit soort tactieken toepassen om mensen af te schrikken, ze zullen hoogstwaarschijnlijk niet echt langskomen:

“Het is gewoon een online scam om je bang te maken. Dat is wat werkt voor aanvallers. Om daadwerkelijk naar iemands huis te gaan, is een zeer kostbare zaak. Ook al is het een mogelijkheid en we ontkennen niet dat het een mogelijkheid is, er is geen grote kans dat dit zal gebeuren. De database is uitgelekt in juni en niemand heeft ooit een dergelijke aanval gerapporteerd.”

Veel klanten zijn woedend over de situatie en dreigen het bedrijf aan te klagen. Nog even voor de zekerheid: deel met niemand je recovery phrase!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie