Kevin Schijven Kevin Schijven
21/12/2020 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2020 16:45

Bitcoin (BTC) wallet Ledger klantenbestand uitgelekt, miljoen adressen op straat

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) wallet Ledger klantenbestand uitgelekt, miljoen adressen op straat

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterenavond werden plotseling de persoonlijke gegevens van een enorme groep klanten van crypto-wallet fabrikant Ledger uitgelekt.
Iemand heeft het volledige klantenbestand met meer dan een miljoen e-mail adressen en meer dan 270.000 fysieke adressen en telefoonnummers geplaatst op een forum voor hackers, genaamd Raidforums:


Ledger heeft inmiddels bevestigd dat het waarschijnlijk om het klantenbestand gaat dat in juni dit jaar werd gestolen. Het bedrijf zegt dat het enorm veel spijt heeft van het voorval:

“Het is een enorme understatement om te zeggen dat we deze situatie oprecht betreuren. We nemen privacy uiterst serieus.”

Phishing Scams

Klanten maken zich zorgen voor een nieuwe golf van phishing scams. Een aantal van hen ontving al in de afgelopen maanden vaker berichten dat ze hun software moesten updaten, maar de berichten waren niet afkomstig van Ledger. Hierdoor gaven sommige gebruikers per ongeluk toegang tot hun wallets weg.
Ledger waarschuwt klanten opnieuw nooit hun zogeheten recovery phrase te delen, zeker niet met mensen die voordoen alsof ze van Ledger zijn:

“Deel nooit de 24 woorden van uw recovery phrase met iemand, zelfs niet als ze zich voordoen als een vertegenwoordiger van Ledger. Ledger zal u er nooit om vragen. Ledger zal nooit contact met u opnemen via sms of telefoon.”

Veel klanten melden op Twitter dat zij kwaad zijn, en dreigen massaal het bedrijf aan te klagen. Ook vragen klanten zich af waarom Ledger überhaupt dit soort informatie zo lang opslaat. Echter wordt het bedrijf waarschijnlijk vanuit de overheid hierin verplicht.
https://twitter.com/DuckHodl/status/1340773930357956612
Onder een aantal klanten bestaat nu de vrees dat ze het doelwit zullen worden van meer dan alleen phishing scams. Wat houdt mensen tegen niet aan de deur te kloppen als ze je fysieke adres hebben, vraagt gebruiker Paul Smith zich af:


Have I been pwnded, een website om te controleren of je e-mail adres en wachtwoord zijn gelekt, meldt dat 69% van het Ledger klantenbestand al eerder was uitgelekt.


En dan zijn er zelfs mensen die de lekkage niet op prijs stellen omdat ze er dan zelf geen “6-cijferige getallen” er meer aan kunnen verdienen:
https://twitter.com/UnderTheBreach/status/1340735356375851009

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie