Bitcoin (BTC) wallet Ledger klantenbestand uitgelekt, miljoen adressen op straat

Gisterenavond werden plotseling de persoonlijke gegevens van een enorme groep klanten van crypto-wallet fabrikant Ledger uitgelekt.

Iemand heeft het volledige klantenbestand met meer dan een miljoen e-mail adressen en meer dan 270.000 fysieke adressen en telefoonnummers geplaatst op een forum voor hackers, genaamd Raidforums:

Ledger heeft inmiddels bevestigd dat het waarschijnlijk om het klantenbestand gaat dat in juni dit jaar werd gestolen. Het bedrijf zegt dat het enorm veel spijt heeft van het voorval:

“Het is een enorme understatement om te zeggen dat we deze situatie oprecht betreuren. We nemen privacy uiterst serieus.”

Phishing Scams

Klanten maken zich zorgen voor een nieuwe golf van phishing scams. Een aantal van hen ontving al in de afgelopen maanden vaker berichten dat ze hun software moesten updaten, maar de berichten waren niet afkomstig van Ledger. Hierdoor gaven sommige gebruikers per ongeluk toegang tot hun wallets weg.

Ledger waarschuwt klanten opnieuw nooit hun zogeheten recovery phrase te delen, zeker niet met mensen die voordoen alsof ze van Ledger zijn:

“Deel nooit de 24 woorden van uw recovery phrase met iemand, zelfs niet als ze zich voordoen als een vertegenwoordiger van Ledger. Ledger zal u er nooit om vragen. Ledger zal nooit contact met u opnemen via sms of telefoon.”

Veel klanten melden op Twitter dat zij kwaad zijn, en dreigen massaal het bedrijf aan te klagen. Ook vragen klanten zich af waarom Ledger überhaupt dit soort informatie zo lang opslaat. Echter wordt het bedrijf waarschijnlijk vanuit de overheid hierin verplicht.

Onder een aantal klanten bestaat nu de vrees dat ze het doelwit zullen worden van meer dan alleen phishing scams. Wat houdt mensen tegen niet aan de deur te kloppen als ze je fysieke adres hebben, vraagt gebruiker Paul Smith zich af:

Have I been pwnded, een website om te controleren of je e-mail adres en wachtwoord zijn gelekt, meldt dat 69% van het Ledger klantenbestand al eerder was uitgelekt.

En dan zijn er zelfs mensen die de lekkage niet op prijs stellen omdat ze er dan zelf geen “6-cijferige getallen” er meer aan kunnen verdienen:

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.674,50 Kopen
1
Litebit
€26.947,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.988,40 Kopen
3
SATOS
€27.147,80 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...