Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

SBI Group wil XRP gaan gebruiken voor overboekingen tussen zuidoost Azië en Japan

Een van de bedrijven onder SBI Group, SBI Remit, is van plan meer XRP te gaan gebruiken voor internationale overboekingen. Het zou gaan om overboekingen tussen Japan en zuidoost Azië. Dit maakt het bedrijf bekend in een onlangs verschenen presentatie.

SBI Ripple Asia zou naar verluidt uiteindelijk 50% van het totale RippleNet uitmaken, blijkt uit de presentatie. SBI Group legt uit waarvoor het ’t gebruik van Ripple’s producten wil gaan uitbreiden:

Voor overboekingen van Japan naar banken in Zuidoost-Azië waarin de SBI Group investeert, het ontwikkelen van een systeem met xCurrent (in de toekomst xRapid) in samenwerking met SBI Remit, SBI Ripple Asia en verschillende banken in Zuidoost-Azië.

- Advertentie -

In de presentatie noemt het bedrijf verder een aantal voorbeelden van bedrijven die XRP schenken aan investeerders. Hiermee zouden zij nieuwe, jongere klanten kunnen aantrekken. Zo stelt SBI Holdings:

Verwachtend op de uitvoerbaarheid en activawaarde van XRP, overwegen de SBI Group-bedrijven aandeelhouders XRP te schenken via vergelijkbare regelingen (als een programma voor aandeelhoudersvoordelen).

Een van de partners van SBI Group gebruikt het netwerk van Ripple al langere tijd; MoneyGram. Het netwerk van MoneyGram bestrijkt naar verluidt 200 landen en 350.000 locaties wereldwijd.

Betalen en geld overboeken met behulp van cryptocurrencies zoals Ripple’s XRP wordt steeds gemakkelijker in Japan. Zo kondigden Money Tap, wat tevens onder SBI Group valt, en PayPay onlangs nog aan de samenwerking aan te zullen gaan. De bedrijven willen het mogelijk maken om betalingen in winkels uit te voeren door simpelweg een QR-code te scannen.

Crypto Insider David heeft gisteren zijn nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse gepubliceerd! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.231,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.221,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.244,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.314,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.379,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.231,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.221,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.244,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.314,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.379,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...