Timo Bult Timo Bult
04/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2019 07:00

SBI Group wil XRP gaan gebruiken voor overboekingen tussen zuidoost Azië en Japan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
SBI Group wil XRP gaan gebruiken voor overboekingen tussen zuidoost Azië en Japan

Een van de bedrijven onder SBI Group, SBI Remit, is van plan meer XRP te gaan gebruiken voor internationale overboekingen. Het zou gaan om overboekingen tussen Japan en zuidoost Azië. Dit maakt het bedrijf bekend in een onlangs verschenen presentatie.
SBI Ripple Asia zou naar verluidt uiteindelijk 50% van het totale RippleNet uitmaken, blijkt uit de presentatie. SBI Group legt uit waarvoor het ’t gebruik van Ripple’s producten wil gaan uitbreiden:

Voor overboekingen van Japan naar banken in Zuidoost-Azië waarin de SBI Group investeert, het ontwikkelen van een systeem met xCurrent (in de toekomst xRapid) in samenwerking met SBI Remit, SBI Ripple Asia en verschillende banken in Zuidoost-Azië.

In de presentatie noemt het bedrijf verder een aantal voorbeelden van bedrijven die XRP schenken aan investeerders. Hiermee zouden zij nieuwe, jongere klanten kunnen aantrekken. Zo stelt SBI Holdings:

Verwachtend op de uitvoerbaarheid en activawaarde van XRP, overwegen de SBI Group-bedrijven aandeelhouders XRP te schenken via vergelijkbare regelingen (als een programma voor aandeelhoudersvoordelen).

Een van de partners van SBI Group gebruikt het netwerk van Ripple al langere tijd; MoneyGram. Het netwerk van MoneyGram bestrijkt naar verluidt 200 landen en 350.000 locaties wereldwijd.
Betalen en geld overboeken met behulp van cryptocurrencies zoals Ripple’s XRP wordt steeds gemakkelijker in Japan. Zo kondigden Money Tap, wat tevens onder SBI Group valt, en PayPay onlangs nog aan de samenwerking aan te zullen gaan. De bedrijven willen het mogelijk maken om betalingen in winkels uit te voeren door simpelweg een QR-code te scannen.
Crypto Insider David heeft gisteren zijn nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse gepubliceerd! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie