Timo Bult Timo Bult
30/10/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2019 10:45

Japanse Money Tap en PayPay gaan samenwerking aan, gaan Ripple's XRP Legder gebruiken voor transacties

icon-altcoins
Altcoin nieuws
MoneyGram presenteert real-time betalingen, maar zonder Ripple

SBI Group heeft aangekondigd dat de betaal-app Money Tap de samenwerking aan is gegaan met PayPay. Het systeem van PayPay wordt naar verluidt gebruikt door 10 miljoen Japanners en zo’n 1 miljoen ondernemers zouden betalingen via het systeem accepteren. SBI Group, waaronder Money Tap valt, maakte het nieuws op 30 oktober bekend in een aankondiging.
Money Tap werd ontwikkeld door SBI Group en is bovenop de XRP Ledger gebouwd. De app maakt gebruikt van het xCurrent-product van Ripple, wat vele malen sneller is dan bijvoorbeeld het SWIFT-netwerk. Hierdoor wordt er bij overboekingen gebruik gemaakt van de cryptocurrency van de XRP Ledger, XRP genaamd. Gebruikers kunnen directe betalingen uitvoeren door simpelweg een QR-code te scannen waarna de betaling tussen de 61 banken die de app ondersteunen, verstuurd kan worden.
PayPay gaat de samenwerking aan met Money Tap waardoor PayPay nu ook gebruik zal gaan maken van de XRP Ledger. PayPay wordt door zo’n 10 miljoen gebruikers en 1 miljoen ondernemers in Japan gebruikt. PayPay is echter ontwikkeld door Paytm, een bedrijf uit India.
In India zijn cryptocurrencies verboden waardoor Paytm besloot de Japanse markt te betreden. Mocht India het verbod opheffen dan bestaat er de kans dat Paytm ook de Indiase markt zal gaan betreden met zijn PayPay-systeem.
Cryptocurrencies lijken in populariteit te groeien in Japan. Onlangs ontving de messaging-gigant Line nog een vergunning van de Japanse Financial Service Agency (FSA). Met die vergunning mag het een cryptocurrency-exchange beheren. Line zou van plan zijn een token-economie op te zetten waardoor zijn 81 miljoen gebruikers mogelijk blootgesteld zullen gaan worden aan cryptocurrency.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie