Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Japanse Money Tap en PayPay gaan samenwerking aan, gaan Ripple’s XRP Legder gebruiken voor transacties

SBI Group heeft aangekondigd dat de betaal-app Money Tap de samenwerking aan is gegaan met PayPay. Het systeem van PayPay wordt naar verluidt gebruikt door 10 miljoen Japanners en zo’n 1 miljoen ondernemers zouden betalingen via het systeem accepteren. SBI Group, waaronder Money Tap valt, maakte het nieuws op 30 oktober bekend in een aankondiging.

Money Tap werd ontwikkeld door SBI Group en is bovenop de XRP Ledger gebouwd. De app maakt gebruikt van het xCurrent-product van Ripple, wat vele malen sneller is dan bijvoorbeeld het SWIFT-netwerk. Hierdoor wordt er bij overboekingen gebruik gemaakt van de cryptocurrency van de XRP Ledger, XRP genaamd. Gebruikers kunnen directe betalingen uitvoeren door simpelweg een QR-code te scannen waarna de betaling tussen de 61 banken die de app ondersteunen, verstuurd kan worden.

- Advertentie -

PayPay gaat de samenwerking aan met Money Tap waardoor PayPay nu ook gebruik zal gaan maken van de XRP Ledger. PayPay wordt door zo’n 10 miljoen gebruikers en 1 miljoen ondernemers in Japan gebruikt. PayPay is echter ontwikkeld door Paytm, een bedrijf uit India.

In India zijn cryptocurrencies verboden waardoor Paytm besloot de Japanse markt te betreden. Mocht India het verbod opheffen dan bestaat er de kans dat Paytm ook de Indiase markt zal gaan betreden met zijn PayPay-systeem.

Cryptocurrencies lijken in populariteit te groeien in Japan. Onlangs ontving de messaging-gigant Line nog een vergunning van de Japanse Financial Service Agency (FSA). Met die vergunning mag het een cryptocurrency-exchange beheren. Line zou van plan zijn een token-economie op te zetten waardoor zijn 81 miljoen gebruikers mogelijk blootgesteld zullen gaan worden aan cryptocurrency.

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.294,56 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.294,56 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...