Timo Bult Timo Bult
07/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2019 06:00

Japanse messaging-gigant Line krijgt vergunning voor eigen cryptocurrency exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Japanse messaging-gigant Line krijgt vergunning voor eigen cryptocurrency exchange

De Japanse messaging-gigant Line heeft naar verluidt een cryptocurrency exchange-vergunning ontvangen van de Japanse financiële toezichthouder de Financial Services Agency (FSA). Uit documentatie van de FSA blijkt dat Line de vergunning op 6 september ontvangen heeft.
Line is zeer grote berichtendienst in Japan. In het land heeft het ruim 80 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en wereldwijd heeft het zelfs 187 miljoen gebruikers. Daarnaast gebruiken ongeveer 50 miljoen van die gebruikers Line’s betaalservice, Line Pay genaamd.
Het nieuws dat Line een eigen cryptocurrency exchange wilde beginnen kwam al in juni van dit jaar naar buiten. Line heeft al een exchange, BitBox, echter is dit handelsplatform niet toegankelijk voor Japanners vanwege het strenge regelgevingsklimaat in Japan. De Japanse versie van het platform, BitMax genaamd, is echter ontwikkeld op basis van dezelfde technologie waarop BitBox is gebouwd.
Dankzij de verkregen vergunning mag het bedrijf nu bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en ripple (XRP) aan gaan bieden in Japan. Naar verluidt is Line van plan een token-economie op te zetten gebaseerd op zijn eigen blockchain, LINK Chain. Met het ecosysteem hoopt het zijn klanten en dienstverleners te kunnen verbinden.
Onlangs bleek de interesse in cryptocurrencies onder de Japanners gedaald te zijn. Het aantal aanvragen voor informatie over digitale valuta nam de afgelopen maanden namelijk fors af. De mogelijke reden is de strenge regelgeving in het land die komend jaar verder zal worden aangescherpt.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie