Timo Bult Timo Bult
05/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:55

Steeds minder Japanners vragen om informatie over cryptocurrency, neemt de interesse in Japan af?

Nieuws
Steeds minder Japanners vragen om informatie over cryptocurrency, neemt de interesse in Japan af?

De Japanse financiële toezichthouder, de Financial Service Agency (FSA) heeft minder aanvragen met betrekking tot cryptocurrencies ontvangen. Dit meldt de FSA in een persbericht dat afgelopen dinsdag werd gepubliceerd. Door de afname denken analisten dat de interesse in cryptocurrencies in Japan aan het afnemen is.
In het persbericht meldt de FSA dat het in het tweede kwartaal slechts 494 aanvragen over cryptocurrencies ontving. In het kwartaal ervoor ontving het nog 574 aanvragen. Het aantal aanvragen neemt echter al een aantal kwartalen gestaag af.
Zo ontving de FSA in het laatste kwartaal van 2018 nog 788 aanvragen omtrent cryptocurrencies. Kijken we nog verder terug in de tijd dan zien we dat de FSA in het derde kwartaal van 2018 nog 1.231 aanvragen ontving en in het tweede kwartaal van dat jaar waren het er nog 1.602.
Opvallend is dat het aantal aanvragen omtrent investeringen juist toe is genomen in het afgelopen kwartaal. Zo ontving het 2.164 aanvragen ten opzichte van de 1.999 aanvragen in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Kortom, de interesse in cryptocurrencies lijkt af te nemen in het land.
crypto-insiders_telegram_banner
Een mogelijke reden is de afnemende cryptocurrency-prijzen in de laatste periode van 2018 en het begin van 2019. Echter staat Japan er ook om bekend dat het cryptocurrencies en de exchanges die ze verhandelen streng controleert. En die controle lijkt de FSA steeds verder uit te willen breiden.
Zo kondigde de toezichthouder afgelopen januari nog aan dat het nieuwe richtlijnen wil gaan implementeren, direct gericht op de crypto-sector. Het wil hiermee bedrijven onder zijn toezicht krijgen die daar eerder nog niet onder vielen door de bestaande richtlijnen.
Onlangs lanceerde de Japanse e-commercegigant Rakuten nog een eigen cryptocurrency exchange. Aan die exchange heeft het op dit moment bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH) genoteerd.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie