Steeds minder Japanners vragen om informatie over cryptocurrency, neemt de interesse in Japan af?

De Japanse financiële toezichthouder, de Financial Service Agency (FSA) heeft minder aanvragen met betrekking tot cryptocurrencies ontvangen. Dit meldt de FSA in een persbericht dat afgelopen dinsdag werd gepubliceerd. Door de afname denken analisten dat de interesse in cryptocurrencies in Japan aan het afnemen is.

In het persbericht meldt de FSA dat het in het tweede kwartaal slechts 494 aanvragen over cryptocurrencies ontving. In het kwartaal ervoor ontving het nog 574 aanvragen. Het aantal aanvragen neemt echter al een aantal kwartalen gestaag af.

Zo ontving de FSA in het laatste kwartaal van 2018 nog 788 aanvragen omtrent cryptocurrencies. Kijken we nog verder terug in de tijd dan zien we dat de FSA in het derde kwartaal van 2018 nog 1.231 aanvragen ontving en in het tweede kwartaal van dat jaar waren het er nog 1.602.

Opvallend is dat het aantal aanvragen omtrent investeringen juist toe is genomen in het afgelopen kwartaal. Zo ontving het 2.164 aanvragen ten opzichte van de 1.999 aanvragen in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Kortom, de interesse in cryptocurrencies lijkt af te nemen in het land.

crypto-insiders_telegram_banner

Een mogelijke reden is de afnemende cryptocurrency-prijzen in de laatste periode van 2018 en het begin van 2019. Echter staat Japan er ook om bekend dat het cryptocurrencies en de exchanges die ze verhandelen streng controleert. En die controle lijkt de FSA steeds verder uit te willen breiden.

Zo kondigde de toezichthouder afgelopen januari nog aan dat het nieuwe richtlijnen wil gaan implementeren, direct gericht op de crypto-sector. Het wil hiermee bedrijven onder zijn toezicht krijgen die daar eerder nog niet onder vielen door de bestaande richtlijnen.

Onlangs lanceerde de Japanse e-commercegigant Rakuten nog een eigen cryptocurrency exchange. Aan die exchange heeft het op dit moment bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH) genoteerd.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.379,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
€25.663,50 Kopen
2
Litebit
€25.705,40 Kopen
3
SATOS
€25.874,90 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...