Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2019 14:45

Japanse e-commercegigant Rakuten lanceert cryptocurrency-exchange, noteert bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH)

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Japanse_e-commercegigant_Rakuten_lanceert_cryptocurrency-exchange,_noteert_bitcoin_(BTC),_bitcoin_cash_(BCH)_en_ethereum_(ETH)

E-commercegigant Rakuten, het Japanse equivalent van Amazon, heeft een eigen cryptocurrency-exchange gelanceerd genaamd Rakuten Wallet. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 19 augustus.
Rakuten Wallet lanceert de handel in de volgende drie cryptocurrencies: bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH). De exchange is van plan om binnenkort een app uit te brengen voor Android die benodigd zal zijn voor stortingen en opnames. Een versie van de app voor iOS staat gepland voor een latere datum.
Het persbericht meldt verder dat de exchange gebruik maakt van zogenaamde ‘cold-storage wallets’, hardware wallets die geïsoleerd zijn van het internet. Tevens moeten klanten inloggen met behulp van een ‘two-step authentication’ proces.
Rakuten nam vorig jaar de exchange ‘Everbody’s Bitcoin’ over voor $2,4 miljoen en veranderde de naam een maand geleden naar Rakuten Wallet.
Rakuten opende in april een registratieportal ter voorbereiding van de lancering van de exchange.
Vorige maand kwam naar buiten dat Japan volgens een anonieme bron momenteel een SWIFT-achtig netwerk aan het ontwikkelen is voor cryptocurrencies.
Heb je vandaag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem heeft bitcoin (BTC) een hele spannende week voor de boeg! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie