Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2019 14:45

Japanse e-commercegigant Rakuten lanceert cryptocurrency-exchange, noteert bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH)

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Japanse_e-commercegigant_Rakuten_lanceert_cryptocurrency-exchange,_noteert_bitcoin_(BTC),_bitcoin_cash_(BCH)_en_ethereum_(ETH)

E-commercegigant Rakuten, het Japanse equivalent van Amazon, heeft een eigen cryptocurrency-exchange gelanceerd genaamd Rakuten Wallet. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 19 augustus.
Rakuten Wallet lanceert de handel in de volgende drie cryptocurrencies: bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH). De exchange is van plan om binnenkort een app uit te brengen voor Android die benodigd zal zijn voor stortingen en opnames. Een versie van de app voor iOS staat gepland voor een latere datum.
Het persbericht meldt verder dat de exchange gebruik maakt van zogenaamde ‘cold-storage wallets’, hardware wallets die geïsoleerd zijn van het internet. Tevens moeten klanten inloggen met behulp van een ‘two-step authentication’ proces.
Rakuten nam vorig jaar de exchange ‘Everbody’s Bitcoin’ over voor $2,4 miljoen en veranderde de naam een maand geleden naar Rakuten Wallet.
Rakuten opende in april een registratieportal ter voorbereiding van de lancering van de exchange.
Vorige maand kwam naar buiten dat Japan volgens een anonieme bron momenteel een SWIFT-achtig netwerk aan het ontwikkelen is voor cryptocurrencies.
Heb je vandaag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem heeft bitcoin (BTC) een hele spannende week voor de boeg! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie