Timo Bult Timo Bult
19/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2019 06:00

Japan werkt aan SWIFT-netwerk voor cryptocurrency, FATF geeft goedkeuring

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
japan_werkt_aan_SWIFT_netwerk_voor_cryptocurrency_FATF_geeft_goedkeuring

Japan is van plan om een SWIFT-achtig netwerk te ontwikkelen, speciaal voor cryptocurrencies. Dit meldt een anonieme bron aan Reuters. Volgens de anonieme bron zou het systeem over een paar jaar al in gebruik moeten zijn.
Het SWIFT-netwerk is een netwerk van banken dat internationale betalingen moet vergemakkelijken en versnellen. Echter blijkt in de praktijk dat het systeem sloom en ook duur is. Er zijn verschillende partijen die hier een alternatief voor proberen te ontwikkelen.
Zo is er Ripple dat met zijn netwerk vrijwel directe betalingen kan verzorgen. Met zijn token, XRP, kan het direct liquiditeit bieden en zo betalingen binnen enkele seconden overal ter wereld verwerken.
Nu blijkt echter dat Japan een soortgelijk netwerk wil gaan ontwikkelen. Het heeft hiervoor vorige maand al de goedkeuring van de Financial Action Task Force (FATF) ontvangen. Deze internationale toezichthouder kwam onlangs nog met nieuwe voorschriften waarin landen wordt aangeraden crypto-bedrijven te verplichten data met elkaar uit te wisselen.
Naast de FATF zouden ook de G7-landen hebben aangegeven het idee te steunen, aldus de anonieme bron. Hoe het systeem er precies uit komt te zien en wanneer het klaar zal zijn is op dit moment nog onduidelijk.
Wereldwijd krijgt de cryptocurrency- en blockchain-sector steeds meer aandacht. Nadat bitcoin (BTC) het grootste deel van de schade als gevolg van de crypto winter kon herstellen en Facebook met een eigen cryptocurrency kwam, lijken politici en banken zich steeds meer zorgen te maken over de opkomende sector.
Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie