Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Japan werkt aan SWIFT-netwerk voor cryptocurrency, FATF geeft goedkeuring

Japan is van plan om een SWIFT-achtig netwerk te ontwikkelen, speciaal voor cryptocurrencies. Dit meldt een anonieme bron aan Reuters. Volgens de anonieme bron zou het systeem over een paar jaar al in gebruik moeten zijn.

Het SWIFT-netwerk is een netwerk van banken dat internationale betalingen moet vergemakkelijken en versnellen. Echter blijkt in de praktijk dat het systeem sloom en ook duur is. Er zijn verschillende partijen die hier een alternatief voor proberen te ontwikkelen.

- Advertentie -

Zo is er Ripple dat met zijn netwerk vrijwel directe betalingen kan verzorgen. Met zijn token, XRP, kan het direct liquiditeit bieden en zo betalingen binnen enkele seconden overal ter wereld verwerken.

Nu blijkt echter dat Japan een soortgelijk netwerk wil gaan ontwikkelen. Het heeft hiervoor vorige maand al de goedkeuring van de Financial Action Task Force (FATF) ontvangen. Deze internationale toezichthouder kwam onlangs nog met nieuwe voorschriften waarin landen wordt aangeraden crypto-bedrijven te verplichten data met elkaar uit te wisselen.

Naast de FATF zouden ook de G7-landen hebben aangegeven het idee te steunen, aldus de anonieme bron. Hoe het systeem er precies uit komt te zien en wanneer het klaar zal zijn is op dit moment nog onduidelijk.

Wereldwijd krijgt de cryptocurrency- en blockchain-sector steeds meer aandacht. Nadat bitcoin (BTC) het grootste deel van de schade als gevolg van de crypto winter kon herstellen en Facebook met een eigen cryptocurrency kwam, lijken politici en banken zich steeds meer zorgen te maken over de opkomende sector.

Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.543,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.543,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...