Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

FATF implementeert officieel zorgwekkende voorschriften voor crypto-bedrijven

De Financial Action Task Force (FATF) heeft de nieuwe richtlijnen waaraan het al een tijdje werkt nu officieel geïmplementeerd. Volgens deze richtlijnen moeten alle bedrijven die ook maar iets met cryptocurrencies te maken hebben strengere “Know-Your-Customer (KYC)” processen implementeren, en moet gebruikersdata lang opgeslagen worden.

De FATF is een onafhankelijke intergouvermentele organisatie die richtlijnen ontwikkelt voor het tegengaan van witwassen van geld en terrorisme financiering. Landen zijn niet verplicht de richtlijnen te implementeren, maar de G20-landen hebben in december vorig jaar al toegezegd de voorstellen te zullen accepteren.

- Advertentie -

De organisatie stelt onder andere voor dat crypto-bedrijven (cryptocurrency exchanges, transactieverwerkers, OTC-exchanges etc.) strengere KYC-processen moeten implementeren. De FATF acht dit nodig aangezien cryptocurrencies “bepaalde kenmerken hebben waardoor ze vatbaarder zijn voor misbruik door criminelen, witwassers, terroristische financiers en andere illegale actoren.”

Naast strengere KYC-processen wil het FATF dat crypto-bedrijven data van gebruikers voor minimaal vijf jaar bewaren. Het gaat hier om transactiegegevens en kopieën van ID-kaarten of andere identificatiebewijzen. De crypto-sector reageert met grote zorgen op dit voorstel aangezien het de privacy van gebruikers ernstig aan zou tasten.

Autoriteiten kunnen in principe al alle transactiedata inzien middels de blockchain, waarop al deze gegevens publiekelijk staan opgeslagen. Maar dat is voor de FATF niet genoeg. De organisatie zegt namelijk:

Alleen vertrouwen op de blockchain of een ander type gedistribueerd grootboek dat ten grondslag ligt aan de [cryptocurrency] voor archivering is niet voldoende om aan de regels te voldoen.

De Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL), een Nederlandse belangenenorganisatie dat opkomt voor Nederlandse Bitcoinbedrijven, uitte eerder al zorgen over de voorstellen van de FATF. De organisatie schreef een brief aan de minister van Financiën Wopke Hoekstra in de hoop hem te kunnen overtuigen de voorschriften niet te accepteren.

Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.114,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.126,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.156,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.201,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.287,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.114,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.126,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.159,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.201,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.287,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...