Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Nieuwe richtlijnen FATF mogelijk van grote invloed op cryptocurrency exchanges

De Financial Action Task Force (FATF) gaat naar verluidt binnenkort nieuwe richtlijnen opzetten voor de cryptocurrency-markt. Dat meldt Bloomberg op 12 juni.

Alexandra Wijmenga-Daniel, woordvoerster van de FATF, heeft in een e-mail aan Bloomberg aangegeven dat op 21 juni een nieuw document gepubliceerd zal worden met uitleg hoe landen toezicht moeten houden op digitale valuta.

- Advertentie -

De nieuwe regelgeving zou naar verluidt betrekking hebben op cryptocurrency exchanges, custodians en crypto hedgefondsen. Het doel zou voornamelijk zijn om maatregelen in te stellen tegen witwaspraktijken.

Bloomberg schrijft dat de verwachting is dat cryptocurrency-gerelateerde bedrijven als exchanges voortaan de persoonsgegevens van alle klanten die transacties boven $1.000 uitvoeren moeten opslaan. Hoe de voorschriften precies worden toegepast zal aan de interpretatie van nationale toezichthouders liggen.

John Roth, CCO van Bittrex, zegt dat het erg moeilijk zal zijn om zulke richtlijnen toe te passen aangezien de meeste cryptocurrency wallet adressen anoniem zijn:

Ofwel vereist het een complete en fundamentele herstructurering van blockchain-technologie, ofwel vereist het een soort van wereldwijd parallel systeem dat bij ongeveer 200 exchanges in de wereld gebouwd moet worden. Je kunt de moeilijkheden voorstellen als je zoiets probeert te bouwen.

De FATF, ook bekend onder zijn Franse naam Groupe d’action financière, is een intergouvernementele organisatie opgezet in 1989 door de G7 om witwaspraktijken alsmede de financiering van terrorisme te bestrijden.

Eric Turner, onderzoeksdirecteur van Messari Inc., heeft in een e-mail aan Bloomberg geuit dat de voorschriften een grotere impact kunnen hebben dan zelfs de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft of andere toezichthouders hebben.

Jeff Horowitz, CCO van Coinbase, zegt dat hij de intentie van de FATF begrijpt maar dat er onvoorziene gevolgen aan kunnen hangen:

Ik snap waarom de FATF dit wil doen. Maar het toepassen van bankvoorschriften voor deze sector zou meer mensen ertoe kunnen aanzetten om transacties van persoon naar persoon te verrichten, wat zou resulteren in minder transparantie voor rechtshandhaving. De FATF moet echt rekening houden met de vele onbedoelde gevolgen van het toepassen van deze specifieke regel.

Dat de FATF van plan is om zijn richtlijnen uit te breiden kwam al eerder naar buiten. Eind mei gaf de belangenorganisatie Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL) al aan dat zij zich zorgen maakt over de richtlijnen omtrent de privacy van crypto-gebruikers.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.998,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€11.048,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.068,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.078,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.200,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.998,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€11.048,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.068,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.078,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.200,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...